Egyéb kategória

A „Mee Too” mozgalom lett az „év embere”

A Time magazin 2017-ben nem egy személyt választott az év emberének. A magazin már 90 éve választja meg azt a személyt, aki akár negatív, akár pozitív hatással volt a világra az adott évben. A Time 2017-ben a „Mee Too” mozgalomnak adta a díjat. 

vous - 2017.12.07.
A „Mee Too” mozgalom lett az „év embere”

Október közepén derült ki, hogy Harvey Weinstein filmproducer több nőt is szexuálisan zaklatott, előrejutást ígért nekik, ha szexuális kapcsolatot létesítenek vele. A producer belebukott az ügybe, még a saját cégéből is kirúgták. 

Megszületett a „Mee Too” hashtag

Később Kevin Spacey-t Anthony Rapp színész vádolta meg szexuális zaklatással. Ennek hatására Spacey-t kirúgták a nagy sikerű Kártyavár című sorozatból, melynek főszereplője volt. 

A botrány Magyaroszágot is elérte, két színházi rendezőnek kellett távoznia pozíciójából: Marton László és Kerényi Miklós Gábor is érintett volt az ügyben. 

nő

Szexuális zaklatásról a VOUS-n

A Time magazin 90 éve választja meg az adott év emberét, 2017-ben, rendhagyó módon, nem egy személy kapta ezt az elismerést, hanem a „Mee Too” mozgalom. A magazin a csendet megtörőknek nevezte azokat a nőket, akik először álltak elő történetükkkel, mely az egész világot megváltoztatta. 

Objektum doboz

Ahogy mondják, ez a leggyorsabb társadalmi változás, ami az elmúlt évtizedekben történt, amit néhány ember egyéni cselekedete okozott.

A címre olyan emberek voltak esélyesek, mint  Donald Trump (2016 – év embere) vagy Kim Dzsongun. Egyébként az első „nem emberi” díjazott 1982-ben a személyi számítógép lett.

Ajánlott cikkek