Egyéb kategória

„Ő minden, amire vágysz, minden, amit nem kaphatsz meg” – 10 idézet a viszonzatlan szerelemről

Borzasztó érzés, amikor valaki olyat szeretsz, aki nem szeret viszont. A visszautasítás olyan lelki sérüléseket okozhat, amelyek felérnek egy szakítás fájdalmával. Olyan idézeteket gyűjtöttem, amelyek segíthetnek megküzdeni a csalódással. Vagy épp ellenkezőleg.

vous - 2022.01.22.
„Ő minden, amire vágysz, minden, amit nem kaphatsz meg” – 10 idézet a viszonzatlan szerelemről

A kegyetlenség az, amikor közel enged valaki, majd eltaszít. Amikor megmutatja neked, milyen jó is lehetne, aztán újra ellök,

te pedig ott maradsz összetörve a porban, teljesen kiszolgáltatva neki. Neki, aki szeret. De nem szeret annyira, hogy igazán az élete részévé válhass.” (Szurovecz Kitti)

Objektum doboz

„Rám se néz, hozzám se szól. Napok telnek el. Vonszolom magam. Valami belém markol és lüktet. Valami belém hasít és szúr. A nappalok még telnek, mert sok a munka, de az éjszakák… Nem alszom, nem eszem, hányingerem van, szédülök, remegek. Rosszul vagyok, nincs kedvem, nincs erőm, megmagyarázhatatlanul rám tör a sírás. Direkt kikapcsolom a telefonomat, hogy ne várjak semmit, aztán ez gyötör, visszakapcsolom, semmi, majd újra ki.” (Tisza Kata)                                                                                                                      

Objektum doboz

„Emlékszem, valamikor gonosznak és kegyetlennek hittelek, mert ezt, azt vagy amazt tetted, de akkor ostoba voltam. Egyszerűen nem szerettél, és oktalanság volt, hogy ezt bűnödül róttam fel.

Azt hittem, meg tudom szerettetni magam veled. Most már tudom, hogy ez lehetetlen.

Nem tudom, mi az, ami az embert szerelemre lobbantja, de akármi legyen is, ez az egyetlen fontos dolog a világon. Ha egyszer nincs szerelem, sem jósággal, sem nagylelkűséggel, sem egyébbel nem lehet felidézni.” (William Somerset Maugham)

Objektum doboz

„A legtöbb szerelmi történet olyanokról szól, akik egymásba szeretnek. De mi van velünk, a többiekkel? Hol a mi történetünk? Azokról, akik magányosan szerelmesek. Mi vagyunk az egyoldalú vonzalmak áldozatai, mi vagyunk az elátkozott szerelmesek, a viszont nem szeretettek, a járóképes sebesültek, a fogyatékosok, akiknek nem jár remek parkolóhely.” (Holiday c. film)

Objektum doboz

„Szerelmes lenni valakibe, aki még azt sem tudja, hogy létezel, nem a legrosszabb dolog a világon. Ami azt illeti, épp ellenkezőleg. Olyan, mint amikor az ember bead egy dolgozatot, ami tutira egyes, de egy ideig még nem javítják ki – az a fajta nyugalom, amikor még nem utasítottak vissza, de tudod, hogy hamarosan be fog következni.” (Tonya Hurley)

Objektum doboz

Tudod, hogy én mit akarok? Hogy csak egyszer elég legyek neked. Csak… egyetlenegyszer!

(J. R. Ward)

Objektum doboz

„Tud az ember szenvedni a szerelemtől. Éjjel-nappal, folyton csak arra a valakire gondol, aki nem akarja őt többet látni, tépelődik, mi a jobb: írni neki, felhívni, vagy csendben viselni az álmatlanságot.” (François Lelord)

Objektum doboz

„Bizonyítani akartam saját magamnak, hogy már semmit sem jelent nekem. A módszer sajnos nem vált be, és nekem egyszerűen nem ment a fejembe, miért futok egy olyan ember után, aki nem kér belőlem, miközben bármelyik másikat megkaphatnám.” (Cathy Williams)

Objektum doboz

A viszonzatlan szerelem egészen röhejes tud lenni, és egyesek egészen szánalmas dolgokat képesek művelni miatta.

(Cassandra Clare)

Objektum doboz

„Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz.” (Kiera Cass)

Objektum doboz

Ha szívesen olvasnátok még bölcs gondolatokat, amelyek erőt adnak a nehéz időszakban, kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek