Egyéb kategória

5 meglepő tény a Victoria’s Secretről – ti mindent tudtok a világ legismertebb fehérneműmárkájáról?

Láttátok a legutóbbi show-jukat, rendszeresen szembejönnek veletek a kampányaik, talán követitek őket Instagramon, és valószínűleg jártatok már valamelyik üzletükben is – de vajon mindent tudtok a Victoria's Secretről? Az alábbi öt tény szerintem meg fog lepni titeket...

vous - 2017.11.29.
5 meglepő tény a Victoria’s Secretről – ti mindent tudtok a világ legismertebb fehérneműmárkájáról?

1. A Guinness Rekordok Könyvébe is beírták magukat a világ legdrágább melltartójával

A Victoria's Secret évről évre emeli a tétet, ha fényűzésről van szó:

egyre vadabb szárnyakkal és egyre drágább fehérneműkben vonulnak végig a kifutón a modelljeik. Egy 2000-es modellt viszont azóta sem sikerült felülmúlniuk, akkor ugyanis Gisele Bündchen viselt 15 millió dolláros melltartót – amit inkább át sem számolnék forintra, mert szívinfarktust fogok kapni. Na jó, több mint négymilliárd forint. Nem nagy ügy…

A Red Hot Fantasy Bra névre keresztelt darabot gyémántok és rubinkövek díszítették, ezért kértek el érte annyi pénzt.

Objektum doboz

2. Nem csak a vásárlók, a tolvajok is imádják

2007 és 2014 között a márka egy fairfieldi üzletéből 20 000 dollár, azaz közel 5 és fél millió forint értékben loptak el fehérneműket. 2014-ben pedig egy floridai kereskedőt tartóztattak le, amiért az nagyjából 53 000 dollár (majdnem 15 millió forint) értékű lopott fehérneműt értékesített tovább.

3. Egy mániákus(nak tűnő) vásárlót ki kellett tiltani a VS üzletekből

Egy wisconsini vásárlót, Amy Thompsont ki kellett tiltani a márka üzleteiből, mert a nő rendszeresen több ezer dollár értékű visszáruval akadályozta az üzletek működését. Amikor egy alkalommal Amy 7000 dollár értékű (közel 2 millió forint) visszáruval tartotta fel a sort, a márka megelégelte a dolgot, és bírósági végzést kértek a nő távol tartására. A per során kiderült, hogy Amy a neten értékesítette tovább a márka darabjait az eredeti árak többszöröséért – és csak azt vitte vissza, amin nem sikerült továbbadnia.

Objektum doboz

4. Ugyanaz a fehérnemű többe kerül, ha nagyobb méretre lenne szükséged

Bizony. A márkához kapcsolódó legutóbbi botrány akkor robbant ki, amikor egy vásárlójuk észrevette, hogy minden egyes melltartó 4 dollárral drágább, ha nagyobb kosármérettel szeretné valaki megvásárolni.  

5. A márka még soha, de soha nem alkalmazott plus size modellt

Sem a kifutókon, sem a kampányaikban. Nemrég a legtöbbet foglalkoztatott plus size modell, Ashley Graham emelte fel a hangját a dolog ellen: Ashley az Instagramjára posztolt egy ügyesen photoshoppolt fotót, amelyen úgy tűnt, mintha a Victoria's Secret kifutóján sétálna fehérneműben.

Ez viszont tényleg csak ügyes képszerkesztői munka volt:

a márka soha nem dolgozott plus size lányokkal, és egyelőre mélyen hallgatnak a dologról, ezért úgy tűnik, a jövőben sem akarnak változtatni a politikájukon.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.