Egyéb kategória

Érdekel még valakit a Victoria’s Secret csodamelltartója 2017-ben?

Lais Ribeirót érte az a megtiszteltetés, hogy bemutathatta a 2017-es Fantasy Brat. A Victoria's Secret az éves nagy bemutató előtt mindig nyilvánosságra hozza az elképesztő adatokat, amelyek a csodamelltartóval kapcsolatosak. De vajon miért van szükségünk 2017-ben is ekkora felhajtásra a tökéletes testű nők körül, miért érdekel bennünket a világ egyik legismertebb show-ja? Vagy kérdezzünk inkább mást: mit tanulhatunk Victoria Angyalaitól?

vous - 2017.11.06.
Érdekel még valakit a Victoria’s Secret csodamelltartója 2017-ben?

Lais Ribeiro és a csodamelltartó

A tavalyi melltartóval szemben idén „csak” 2 millió dollárt ér a Fantasy Bra, amelyet a brazil modell viselhet majd a Victoria's Secret éves divatbemutatóján. Az Instagramon kommentelők nagy része szerint a melltartó természetesen gyönyörű, a néhány kritikus megszólalót elsősorban az érdekli, honnan származnak a gyémántok.

A 27 éves modell azután kezdett bele a divatszakmába, hogy megszületett a kisfia. Először csak Sao Paulóban modellkedett, de hamar felfigyeltek rá: 2011-ben már 27 bemutatón léphetett kifutóra a Sao Paulo-i divathéten. 2010 óta szerepel a Victoria’s Secret divatbemutatókon is, egyedül a 2012-es évet hagyta ki egy bokasérülés miatt. 2015-ben beválasztották Victoria Angyalai közé, 2017-ben pedig az a megtiszteltetés érte, amire minden Angyal vágyik: ő viselheti a Fantasy Bra nevű melltartót, amely aranyból készült. Ezt sárga gyémántok, valamint sárga zafír és kék topáz díszíti.

A divatbemutató egyébként Sanghajban lesz november 28-án. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Joggal tehetitek fel a kérdést, vajon miért érdekli a világot még mindig a Victoria's Secret-bemutató? Vajon miért szeretjük nézni, ahogy ezek a kiválasztott szépségek végiglejtenek a kifutón sokszor igencsak nevetséges jelmezekben, amelyekkel a nem különösen izgalmas, teljesen hétköznapi fehérneműket dobják fel?

A Victoria's Secret titka ugyanaz a marketing, amely a modelleket is szupermodellé tette. Emlékeztek John Casablancasra, aki elérte, hogy a szupermodellek 10 000 dollár alatt ki se keljenek az ágyból? Volt, amikor a '90-es évek szupermodelljeit hívták meg a divatbemutatókra, ma már viszont maguk a Victoria's Secret-modellek az igazi sztárok. Őket többek között a kulisszák mögötti történetek és a közvetlenségük emelték a csúcsra. A show-n A-listás sztárok szórakoztatják a nagyérdeműt és az összes tévénézőt, aki ilyenkor a képernyők vagy monitorok előtt ül (most már online is elérhető a show). A bemutatott darabokat limitált mennyiségben dobják piacra, ezzel is azt az érzetet keltve a vásárlókban, hogy ők is különlegesek.

Mit tanulhatunk a Victoria's Secret modelljeitől?

Persze mondhatjuk, hogy az egész egy húspiac, és egyenesen káros a Victoria's Secret-modellek hatása a fiatalokra. De ha jobban belegondoltok, három dolgot biztosan tanulhatunk tőlük.

Kemény munkával a legkisebb faluból is csúcsra lehet jutni

„Nekik könnyű, csak szépnek kellett lenniük.” Ha ez ilyen egyszerű lenne, de nem az! A szépség még a modellszakmában sem minden: sokkal többször számít az, milyen valakinek a munkabírása, a kitartása, mennyi alázat szorult belé, mennyire szeretné ezt a munkát valójában. Folyamatosan észnél kell lenni, folyamatosan tűrni kell akár az elutasítást is. Nem egy országban csak az jelenti a kitörést a nők számára, hogy modellek lesznek. Csak akkor tudják támogatni a családjukat, a szüleiket. A kitartásuk sok esetben tényleg példaértékű.

A soványság semmit nem ér, edzettnek kell lenni

A kifutóra lépő modellek többsége rengeteget sportol, mozog, edz, ami jó hatással lehet azokra is, akik követik őket. Adriana Lima bokszol, Gisele Bündchen (ex-Angyal) jógázik, a YouTube-on Train Like an Angel címmel edzésvideókat is találtok. Emellett sajnos sokszor felröppen a hír, hogy a Victoria's Secret-modellek is éheztetik magukat a show előtt, és ez a világ közel sem olyan csillogó, mint amilyennek tűnik.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Anyaság mellett is létezik „karrier”

Ez is sok összetevős dolog, de érdemes belegondolni abba, mennyire lehet, kell és érdemes kiesni a munkából teljesen az anyaság miatt. A gyereknevelés mellett is lehetnek olyan szakmai feladatok, amelyeket el lehet végezni. Ha nincs lehetőségetek munkavégzésre, mert nem tudok sehova bedolgozni, akkor érdemes tanfolyamok, képzések után nézni vagy online tanulni. Tudjátok, egy anya számára nincs lehetetlen.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

takacs-nora-fotozas-modellkedes-modell-1

Még többet a modellkedésről a VOUS-n

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.