Egyéb kategória

Falatnyi légkönnyű, csokis csók: ez a mandarinos trüffel

A trüffel még a csokinál is finomabb, lágyabb, ízesebb, egy falatnyi tiszta boldogság. Csokoládé az alapja, tejszín, vaj lágyítja, egyszerű és nagyszerű – és saját készítésű ajándéknak is tökéletes. Most mandarinnal készült, mesés!

vous - 2017.11.23.
Falatnyi légkönnyű, csokis csók: ez a mandarinos trüffel

A narancs héját gyakran használjuk sütemények, desszertek ízesítésére, a mandarinét viszont sosem, pedig édesebb és szelídebb, nagyon aromás, az illata is egészen más, és mennyeien passzol a csokoládéhoz. Mostanában ráadásul többféle mandarin is kapható, megjelent a vastagabb héjú, könnyen hámozható clemantine – vagy klemantin – és a marokkói eredetű, különösen édes és fűszeres tangerine fajta is.

A trüffelhez most csak a héját használtuk, előzőleg alaposan megmosva meleg vízben, majd lereszelve, és a csokigolyó tejszínes-vajas részével kicsit összefőzve. A golyóbis készítése egyébként nagyon egyszerű, de azért van néhány dolog, amire figyeljünk, hogy a csoki ne sérüljön a melegítéskor. 

Nagyon érzékeny jószág, gyorsan túlmelegszik, „megég”

– ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen, hiszen gőz fölött ez nem lehetséges, hanem azt, hogy a csoki szerkezete megváltozik, és már sosem lesz ugyanolyan jól kezelhető. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek