A fűszeres forralt bor a tél egyik csodája, csak hát sajnos nem kortyolgathatjuk mindig. Csalóka jószág, nagyon könnyen a fejbe száll – de csokis sütibe téve már nincs alkoholtartalma, viszont marad az illata és a zamata!
A vörösbor és az étcsoki jó barátsága ma már ismeretes tény, és sütiben is nagyon jól passzolnak egymáshoz. Ha pedig egy kis télies, mézeskalácsos fűszerkeverékkel is felturbózzuk a tésztát, akkor olyan, mintha forralt boros lenne a csokis süti.
Egyszerű kevert tészta, a sok vajnak és csokinak köszönhetően jó puha és szaftos, a tetején a máz csupa selymesség,
ha pedig fokozni akarjuk az élvezeteket, egy kis ropogós dióval vagy mogyoróval is megszórhatjuk a tetejét.
Milyen bor illik hozzátok a legjobban? Teszteljétek!
Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Most kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.
Ha valaki esetleg még nem szerezte be a varázsos illatú mézeskalács-fűszerkeveréket, az otthon is elkészítheti, persze ehhez elég sokfajta őrölt fűszerre van szükség, nem véletlenül kapható keverékben. Viszont ha magunk készítjük, annak az is előnye, hogy feltöltjük a fűszerpolcot, és nem kell mindet felhasználni a keverékhez, mert az elhasználhatatlanul hatalmas mennyiség lenne…
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!