Egyéb kategória

Virágoskert a csészében: immunerősítő szívcsakratea

A legtöbben akkor fordulnak a gyógynövényekhez, amikor már itt a baj egy kiadós megfázás vagy influenza képében, ahelyett, hogy napi rutinná tennék a teázást. Az immunerősítés igenis lehetséges, és a finom, forró herbateákkal, gyógynövények keverékeivel megelőzhetünk egy csomó őszi–téli megbetegedést. 

vous - 2017.10.26.
Virágoskert a csészében: immunerősítő szívcsakratea

Az egyik leghatékonyabb immunerősítő teakeverék az, amit szívcsakrateának is neveznek, a holisztikus gyógyítás szerint ugyanis a szívcsakra felel leginkább az immunrendszerért. A mellkasunk magasságában van a szívünk és a tüdőnk, így ide kapcsolódik a keringés, a légúti területek, egy kicsit magasabb szinten pedig a nyugalom vagy épp nyugtalanság, szorongás, illetve az alvással kapcsolatos területek.

Ha ezek bármelyike sérül, gyengül, akkor az immunrendszerünk is védtelenebb, ezért érdemes egy jó teakeverékkel és esetleg néhány illóolajjal természetes segítséget adni, így ennek az energiaközpontnak és ezzel az egész szervezetünknek testünknek, lelkünknek, épségünknek jót teszünk.

Ehhez a teakeverékhez szerencsére csupa finom – és bármelyik herbáriában könnyedén beszerezhető – alapanyag szükséges, magunk is elkészíthetjük, tele van virággal, szirmokkal, így mutatós is, isteni az illata, egy üvegbe zárva akár ajándékba is adhatjuk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek