Egyéb kategória

Illatos lakásra vágytok? – mutatjuk, hogyan érhetitek el

A hideg beköszöntével – amikor már nincs folyamatosan nyitva az ablak – sokan előkapunk valamilyen lakásillatosítót. Logikus, hiszen zárt térben jobban megmaradnak ezek az illatok, de még így sem mindegy, milyet választunk, mert nem mindegyik hatásos hosszú távon – sőt az sem mindegy, hogyan használjuk az egészségünk szempontjából.

vous - 2017.10.21.
Illatos lakásra vágytok? – mutatjuk, hogyan érhetitek el

Illatos gyertya, füstölők, szobaparfüm, illóolajok, csak hogy néhányat említsünk. A temérdek illatfajta mellett az illatosítók felhasználása is igen változatos. A kérdés már csak az, milyet érdemes használni belőlük.

Aromaterápia a relaxáción túl: harc a megfázással, hajápolás, fájdalomcsillapítás illóolajokkal

Aromaterápia a relaxáción túl: harc a megfázással, hajápolás, fájdalomcsillapítás illóolajokkal

Indiaicitromfű-, borsmenta- és szegfűszegolaj. Valószínűleg sosem mondanám meg, hogy ezeket érzem most magam körül, de határozottan frissebb a levegő a szerkesztőségi szobában, ahol többen is ülünk. Ráadásul a megfázásos időszakban azért is jó, mert ennek az elegynek baktériumölő hatása is van. Az illóolajok hatása már az ókorban ismert volt, ma pedig számtalan módon és területen használhatjuk őket az év bármely időszakában. Kész főnyeremény, nem igaz?

Az első és legfontosabb, hogy bár csábítóak az olcsó változatok, sokszor nem érik meg a pénzüket – már ha valóban illatfelhőben úszó helyiségekre vágyunk. Ha csak egy enyhe illatra, ami néha megcsap, ha épp elmegyünk a forrásuk mellett, akkor akár ezek is szóba jöhetnek. De! Ha valóban hosszantartó, intenzív illatokra vágytok, ne sajnáljátok rájuk a pénzt! A minőségi darabok amellett, hogy intenzív illatot árasztanak, jóval tovább is bírják, mint olcsóbb társaik.

A legközkedveltebbek talán az illatgyertyák, azonban van egy bibi velük, hogy baromi károsak: ha égnek, ha elfújjátok, sőt akkor is, ha meg sem gyújtjátok őket, csak szépen párolognak magukban.

A pumpás, mozgásérzékelős, időzítős verziók sem a legegészségesebbek, emellett pedig szerintem nagyon mesterséges az illatuk.

Az én kedvenceim az indiai és japán füstölők, ami után persze nem árt szellőztetni, és az aromaolajok – mert ezek jóval természetesebbek számomra. Sokan az illatosító viaszra esküsznek, és persze a pálcikás illatosítókra, amik bár tényleg nem olcsóak, de legalább jók.

Korábban megpróbálkoztam ezek házi verziójának elkészítésével, de sajnos azt kell hogy mondjam, ezzel az erővel az ablakon is kiszórhattam volna a rá áldozott pénzt. Ha már lakásillatosításról van szó, tegyetek egy próbát az alábbi termékek valamelyikével, és

találjátok meg a számotokra legtökéletesebb verziót.

L’Erbolario Frescaessenza lakásillatosító - myropolium, Mulberry & Fig Delight mini viasz - Yankee candle, L’Erbolario Accordo Arancio pálcás lakásillatosító - myropolium, 4 db-os illatgyertya szett - H&M, Szobaillatosító pálcikás - H&M, NJUTNING illatosgyertya - Ikea, Aqua bergamota - Zara Home

L’Erbolario Frescaessenza lakásillatosító – Myropolium, Mulberry & Fig Delight miniviasz – Yankee Candle, L’Erbolario Accordo Arancio pálcás lakásillatosító – Myropolium, 4 db-os illatgyertyaszett – H&M, Szobaillatosító, pálcikás – H&M, NJUTNING illatos gyertya – Ikea, Aqua Bergamota – Zara Home
Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek