Egyéb kategória

Nem is hinnétek, milyen veszélyesek az illatos gyertyák

Minden nő szereti, ha jó illattal van megtöltve a szobája vagy a lakása. Az illatos gyertyák pedig még a lakás díszeivé is válhatnak, ám sajnos kiderült: károsak az egészségünkre.

vous - 2016.06.30.
Nem is hinnétek, milyen veszélyesek az illatos gyertyák

A legújabb kutatások szerint az illatos gyertyák használatának nemcsak a kellemes hangulatú szoba az egyetlen mellékhatása, hanem súlyos, az egészségünkre ártalmas következményei is vannak – írja a Popsugar.

Az illatosító anyagok, amik a gyertyákban, illatosító gélekben és légfrissítőkben találhatók, káros mellékhatásokat okozhatnak az emberi szervezetben. A legijesztőbb az egészben, hogy nem is kell meggyújtani a gyertyát, elég, ha csak párolog az anyag a levegőben. A tüdő károsodása pedig csak egy a betegségekből, amik kialakulhatnak a használatuktól. De az asztma, a daganatos elváltozások és a hormonális változások is a mellékhatások közé tartoznak.

Ám ez nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondani az illatos gyertyákról, ti magatok is készíthettek 100%-ban természetes anyagokból DIY-gyertyát, ami még a rovarokat is elűzi.

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #gyertya #illat
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: