Egyéb kategória

Nem is hinnétek, milyen veszélyesek az illatos gyertyák

Minden nő szereti, ha jó illattal van megtöltve a szobája vagy a lakása. Az illatos gyertyák pedig még a lakás díszeivé is válhatnak, ám sajnos kiderült: károsak az egészségünkre.

vous - 2016.06.30.
Nem is hinnétek, milyen veszélyesek az illatos gyertyák

A legújabb kutatások szerint az illatos gyertyák használatának nemcsak a kellemes hangulatú szoba az egyetlen mellékhatása, hanem súlyos, az egészségünkre ártalmas következményei is vannak – írja a Popsugar.

Az illatosító anyagok, amik a gyertyákban, illatosító gélekben és légfrissítőkben találhatók, káros mellékhatásokat okozhatnak az emberi szervezetben. A legijesztőbb az egészben, hogy nem is kell meggyújtani a gyertyát, elég, ha csak párolog az anyag a levegőben. A tüdő károsodása pedig csak egy a betegségekből, amik kialakulhatnak a használatuktól. De az asztma, a daganatos elváltozások és a hormonális változások is a mellékhatások közé tartoznak.

Ám ez nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondani az illatos gyertyákról, ti magatok is készíthettek 100%-ban természetes anyagokból DIY-gyertyát, ami még a rovarokat is elűzi.

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #gyertya #illat
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.