Egyéb kategória

Hogy mi kell a tökéletes karácsonyi dekorációhoz? Fény!

Ha a karácsonyi ajándékokat már megvettétek, a fa is ott csücsül elrejtve a fészerben, és már a menüsort is összeállítottátok – persze egyelőre csak fejben –, de a lakás még nem öltözött ünnepi díszbe, adunk pár „fényes” ötletet, amivel gyorsan, hatékonyan és látványosan feldíszíthetitek, padlótól a mennyezetig.

vous - 2016.12.20.
Hogy mi kell a tökéletes karácsonyi dekorációhoz? Fény!

Karácsonykor semmi sem sok

Használhattok girlandokat, koszorúkat, asztaldíszeket, az ajtóról lelógó fagyöngycsokrokat, zenélő és fénylő figurákat. És ha már fény,

semmi nem adja meg úgy a lakás otthonos, meghitt, ünnepi hangulatát, mint egy gyertya, égősor vagy más egyéb világító kütyü.

Objektum doboz

Ha nem szeretnétek, hogy kaotikus legyen az ünnepi dekoráció, és azt sem, ha megannyi csecsebecsét kellene felaggatni a lakás különböző pontjaira, vagy olyan modern, minimalista lakásban laktok, amihez nem passzol a számtalan karácsonyi giccses kiegészítő, akkor érdemes a fényekre fókuszálnotok! Az ünnepi hangulatot leginkább ezekkel tudjátok megkoronázni, ha tele van aggatva a lakás mindenféle dísszel, ha nem. Önmagában egy-egy gyertyával, mécsessel és égősorral – legyen az meleg vagy hideg fényű, esetleg színes izzósor – is megadhatjátok a kívánt hatást.

Objektum doboz

Objektum doboz

Puritán vs. klasszikus – most kiderül, milyen karácsonyi dekoráció illik hozzátok! Mojzes Nóra

Puritán vs. klasszikus – most kiderül, milyen karácsonyi dekoráció illik hozzátok!

Giccses vagy puritán, minimál vagy klasszikus, természetes vagy csillogó, túldíszített vagy letisztult? Csak néhány kérdés, amit érdemes feltennetek magatoknak még az ünnepek előtt, amikor a lakás vagy a karácsonyi asztal díszítéséről esik szó. Ha ezen még nem igazán gondolkodtatok, és azt sem tudjátok, hogy merre induljatok az ünnepi dekorációt illetően, most segítünk!

Szerencsére már nem kell vagyonokat költenünk rájuk, és annyiféle szín, méret és hosszúság létezik belőlük, hogy mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Sőt már olyanokat is beszerezhettek, amikhez külön vehettek csillag, hópihe és egyéb karácsonyi hangulatú műanyag fejeket, amiket az apró körtékre eszkábálhattok. Így pillanatok alatt még ünnepibb lehet az összhatás.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Az égősorokat legtöbben vagy magára a fára, vagy pedig az ablakokra teszik, miközben annyi remek hely van még a lakásban, ahova jópofán és kicsit a megszokottnál izgalmasabban is elhelyezhetitek!

Melyik helyiségben hova tegyétek őket?

Ha az előszobában van egy nagyobb méretű tükrötök, érdemes például arra, azaz annak keretére tűzni az égősort, így aki átlépi otthonotok küszöbét, máris ünnepi hangulatba kerül. Emellett azért is praktikus megoldás, mert a tükör megduplázza az égőfejeket, és ezáltal magát a fényt is. Mesés fényjáték lehet így az előteretekben.

Ha a hálószobátokat is kicsinosítanátok, és vagytok annyira szerencsések, hogy baldachinos ágyatok van, nem kell sokat gondolkodnotok. Aki nem ennyire szerencsés, annak azt ajánlom, hogy aggassa az égősort a falra az ágy fölé. Tehetitek például több sorban vízszintesen, amire csipeszekkel akár még rá is aggathattok egy-két régi fotót, szalagokat vagy karácsonyfadíszeket.

Objektum doboz

De ha ez az ötlet nem nyerő számotokra, tegyétek fel a fényeket valamilyen karácsonyi alakzatban, legyen az csillag vagy fenyőfa.

A nappaliban az előbb felsoroltakhoz hasonlóan is tehetitek a fénysorokat, de tehetitek a könyvespolc köré, vagy ha van egy szuper létrátok, akár azt is betekerhetitek vele, vagy egyszerűen csak „tömjétek” bele egy üvegbe. Ha ezt a megoldást választjátok, érdemes 2-3 különböző méretű üveget kiválasztani, és egy csoportot alkotni belőlük a szoba egyik sarkában, ezt – ha kedvetek tartja – még ki is egészíthetitek egy-két tömbgyertyával is. Ez az összeállítás nagyon jól mutat az ünnepi asztalon is, ilyenkor arra azonban érdemes figyelni, hogy ne legyenek túl nagyok az üvegek. Mindenképp lássanak át felette a vendégek, hogy nyugodtan tudjanak beszélgetni a vacsoraasztalnál, anélkül hogy nyújtogatni kellene a nyakukat.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

7 remek ötlet, hogyan dekoráljatok égősorral Turánszki Emőke

7 remek ötlet, hogyan dekoráljatok égősorral

Biztos vagyok benne, hogy a szobátokból már kihoztátok a legtöbbet, de új ötleteknek mindig örül az ember. Különlegesen elhelyezett képkeretek a falon, színes díszpárnák és feltűnő színű fal, csak pár dolog, amivel felturbózhatjátok a lakást vagy a szobát. Azonban az égősoros dekor még romantikusabbá és hangulatosabbá teszi a teret.

Ha összetekergetitek az égősort kör alakban, és tesztek rá egy masnit, készen is van a fénylő koszorú, amit tehettek az asztalra, de akár a falra vagy ajtóra is felakaszthattok.

Ti hogyan használjátok az égősorokat?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.