Egyéb kategória

Kezdjetek el szemvidító színes tésztákat gyártani – házilag, természetesen

Házi tésztát készíteni nem különösebben bonyolult, egy kis rutin és egy tésztagép persze nem árt hozzá, és annyira más a frissen gyúrt tészta, hogy egy-egy ráérősebb napon érdemes eljátszani vele. És ha már játszunk, különlegesebbé is tehetjük, ha megszínezzük.

vous - 2017.10.21.
Kezdjetek el szemvidító színes tésztákat gyártani – házilag, természetesen

A színes tésztában az a jó, hogy vidám és szemet gyönyörködtető, de jó az is, hogy természetes módon színezhetjük, sőt ezzel ízesíthetjük is. Ha így készítjük, akkor elég hozzá egy enyhébb tejszínes mártás, sajtszósz vagy csak olvasztott vaj és némi parmezán, így tökéletesen kiérződik belőle a színezőanyag íze is.

Alaptészta

A klasszikus gyúrt tésztához 10 dkg finomlisztre 1 tojást és egy csipetnyi sót számolunk, ezt dolgozzuk össze ruganyos tésztává. Némileg változhatnak az arányok, hiszen a tojások sem egyforma méretűek, és a liszt sem mindig ugyanúgy viselkedik, de nagyjából ez az arány többnyire működik. Persze ennyi liszttel nem érdemes nekiállni, de a tojások miatt a tízes szorzót nem árt tudni.

Ha színezni akarunk, akkor viszont nedves alapanyag hozzáadásával – mint amilyen a cékla vagy a paradicsompüré – emelni kell a liszt, sőt a só mennyiségét is!

A cikk itt még nem ért véget, hogy mivel színezzétek a tésztákat, kiderül a Cookta oldalán!

Színes tészta

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.