Ez a könnyű, csupa krém sajttorta ízeiben és textúráiban is tökéletes, sütés nélkül készül, könnyen összeállítható, és garantált sikert zsebelhetünk be vele. Van benne anyag, mégis selymes, légies, eteti magát – igazi sikerdarab.
Ízvilágában leginkább a Mars szeletre emlékeztet ez a csokis-karamellás finomság, amiben az eredeti csokiszelethez képest a könnyű, habos, nugátos réteget selymes krémsajt adja. Igazi csábítás és valóságos kalóriabomba, de olyan mennyei, hogy érdemes elcsábulni.
Kalóriabomba, de képtelenség neki ellenállni: pille-popcorn, a tökéletes mozizós nasi
Vannak, akik lelkesednek érte vagy egyenesen imádják, mások teljesen érdektelennek találják a mozinézés két kedvelt nassolnivalójának házasítását, a pillecukros popcornt, vagyis a cukorral összeragacsolt pattogatott kukoricát, ami a tengerentúlon most nagyon népszerű.
Ami a receptjét illeti, valójában egy keverem-kavarom, egyszerű süti, a végeredmény mégis egy mutatós torta,
gyakorlatilag elronthatatlan, már ha sikerül kivárni a pihentetési időt, ami nem egyszerű kihívás.
A marsikus sajttorta alapja morzsásra tört zabkeksz, amit némi vajjal és kakaóval késes robotgéppel percek alatt összeállíthatunk. A krémhez használhatunk mascarponét vagy más natúr krémsajtot is, és érdemes bele egy kis zselatint is tenni, hogy kellően összeálljon majd a pihentetés során egy jól szeletelhető tortává.
A krémsajtos réteg is könnyen és gyorsan megvan, a torta tetejére a kétféle szósz, a kis sóval megbolondított tejszínes karamell és a csokiöntet is a villámgyors kategória, ha bevetjük a mikrós megoldást, a végeredmény mégis egy gazdag ízvilágú, ellenállhatatlan csodatorta.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!