Egyéb kategória

Meghalt a világ leggazdagabb nője

94 évesen elhunyt a világ leggazdagabb nője, Liliane Bettencourt, aki a L'Oréal kozmetikai óriás alapítójának lánya volt. Októberben lett volna 95 éves. Békében ment el. De ki volt az a nő, akinek a halálhíréről most az egész világ beszél?

vous - 2017.09.22.
Meghalt a világ leggazdagabb nője
  • Liliane Bettencourt a Forbes 2017-es listája szerint a világ leggazdagabb nője volt, vagyonát 40 milliárd dollárra becsülik.
  • Párizsban született 1922-ben, 5 éves volt, amikor édesanyja elhunyt. Édesapjával, a L'Oréal alapítójával szoros viszonyt ápolt.
  • 15 éves volt, amikor elkezdett dolgozni édesapja cégénél, mint tanonc, aki kozmetikai szerek kikeverésénél és samponos üvegek címkézésénél segédkezett.
  • 27 éves volt, amikor 1950-ben ment férjhez egy francia politikushoz, 1953-ban lányuk született, aki a Françoise nevet kapta.
  • 1957-ben ő vette át a céget apjától, az alapítótól, a L'Oréal óriáscég a mai napig 33%-ban az alapító család tulajdonában van.

Bettencourt idős korára demenciával küzdött, ezért lánya gyámság alá helyeztette. Tette ezt azért is, mert a feltételezések szerint Liliane testi és szellemi állapotát kihasználva, volt társa kisebb vagyont csalt ki tőle. Emellett állítólag Nikola Sarkozy is az ő (illetve a család) vagyonából támogathatta saját kampányát.

Képek az életéből

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Még több ismert nő története a VOUS-n

Ajánlott cikkek