Egyéb kategória

Új márkát indítanak a USE unused tervezői

2017 júniusában jelentette be Tóth András és Godena-Juhász Attila, a USE unused tervezői, hogy megszüntetik márkájukat. Akkor ezt a drasztikusan megváltozott divatpiaci környezettel indokolták. Most pedig új márkát indítanak... Kínában!

vous - 2017.09.18.
Új márkát indítanak a USE unused tervezői

A&DRIS néven alapít új márkát a DFO International befektetésével a USE unused két tervezője, Tóth András és Godena-Juhász Attila. Az új márkanév alatt bemutatásra kerülő kollekciók elsősorban a kínai piacra készülnek, gyártásuk is Kínába zajlik majd.

A márka első kollekciója Aliga Stories néven a sanghaji divathéten debütál idén októberben.

Az Aliga Stories nevet viselő új kollekció fantázianeve egy varázslatos, a világtól elzárt, vadregényes családi nyaralóra utal Balatonaliga mellett, amely gyermekkori történetek gyakori helyszíneként folyamatos inspirációként szolgál a tervezők munkája során.

use unused

„Egyre menőbb dolog magyar dizájnerdarabokat venni és viselni” – USE unused-interjú

Barátságból indult vállalkozás, amely az ország egyik legismertebb divatmárkájává nőtte ki magát. A tervezők, Füzes Eszter, Tóth András és Godena-Juhász Attila több mint tíz éve ismerik egymást, márkájuk, a USE unused viszont most ünnepli tizedik születésnapját. A 2016-os tavaszi–nyári kollekció bemutatása után pár nappal kérdeztük őket. 10 kérdés a 10 éves USE unused tervezőihez.

Márkájuk koncepciója Attila és András személyes múltjában gyökerezik. A vidéken felnőtt Attila és a budapesti születésű, nagyvárosi környezetben szocializálódott András új vállalkozása a két világ találkozására épül, folytatva azt a kreatív önkifejezést, amellyel a modern, városi nőket öltöztetik. A készülő új mintakollekció hamarosan a márka Instagramján is bemutatkozik.

Objektum doboz

 

Ajánlott cikkek