Egyéb kategória

Új márkát indítanak a USE unused tervezői

2017 júniusában jelentette be Tóth András és Godena-Juhász Attila, a USE unused tervezői, hogy megszüntetik márkájukat. Akkor ezt a drasztikusan megváltozott divatpiaci környezettel indokolták. Most pedig új márkát indítanak... Kínában!

vous - 2017.09.18.
Új márkát indítanak a USE unused tervezői

A&DRIS néven alapít új márkát a DFO International befektetésével a USE unused két tervezője, Tóth András és Godena-Juhász Attila. Az új márkanév alatt bemutatásra kerülő kollekciók elsősorban a kínai piacra készülnek, gyártásuk is Kínába zajlik majd.

A márka első kollekciója Aliga Stories néven a sanghaji divathéten debütál idén októberben.

Az Aliga Stories nevet viselő új kollekció fantázianeve egy varázslatos, a világtól elzárt, vadregényes családi nyaralóra utal Balatonaliga mellett, amely gyermekkori történetek gyakori helyszíneként folyamatos inspirációként szolgál a tervezők munkája során.

use unused

„Egyre menőbb dolog magyar dizájnerdarabokat venni és viselni” – USE unused-interjú

Barátságból indult vállalkozás, amely az ország egyik legismertebb divatmárkájává nőtte ki magát. A tervezők, Füzes Eszter, Tóth András és Godena-Juhász Attila több mint tíz éve ismerik egymást, márkájuk, a USE unused viszont most ünnepli tizedik születésnapját. A 2016-os tavaszi–nyári kollekció bemutatása után pár nappal kérdeztük őket. 10 kérdés a 10 éves USE unused tervezőihez.

Márkájuk koncepciója Attila és András személyes múltjában gyökerezik. A vidéken felnőtt Attila és a budapesti születésű, nagyvárosi környezetben szocializálódott András új vállalkozása a két világ találkozására épül, folytatva azt a kreatív önkifejezést, amellyel a modern, városi nőket öltöztetik. A készülő új mintakollekció hamarosan a márka Instagramján is bemutatkozik.

Objektum doboz

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.