Egyéb kategória

4 dolog, amit csak azok érthetnek, akik nem megszokott munkaidőben dolgoznak

Vannak azok a munkahelyek, ahova be kell járni kilencre, ott kell lenni ötig aztán hétvégén pedig lehet pihenni. És vannak azok, ahol a hét minden napjában reggeltől estig szinte mindig talpon kell lenni. Mi ebbe az utóbbiba tartozunk, de nehogy azt higgyétek, hogy most sajnáltatni fogjuk magunkat emiatt! Inkább csak összegyűjtöttük, mik azok, amivel minden hozzánk hasonló azonosulni tud.

vous - 2017.09.10.
4 dolog, amit csak azok érthetnek, akik nem megszokott munkaidőben dolgoznak

A rugalmas munkaidő egyre elterjedtebb itthon is, de ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy csak napi pár órát kell dolgozni. Mi is ugyanannyit dolgozunk, mint bárki más, sőt, megkockáztatom, hogy érzésre még jóval többet is. Ha a ti munkátok sem abból áll, hogy hétfőn reggel felveszitek, aztán pénteken délután kettőkor meg leadjátok, akkor tudni fogjátok, miről beszélünk!

Objektum doboz

Szinte lehetetlen megszervezni egy baráti találkozót

Ismerős, amikor a barátaitok már hétközben írogatnak, hogy hova menjetek bulizni a hétvégén, ti pedig már akkor tudjátok, hogy ez nem fog összejönni, mivel aznap este/másnap reggel dolgoztok? Cserébe nektek az olyan lehetetlen időpontok, mint a hétfő vagy vasárnap este szinte mindig jók lennének – de már előre tudjátok, hogy úgyis csak alvás lesz a program, mivel senki nem ér majd rá.

A hétvége, az mi?

Azt sem tudjátok már, mikor volt olyan hétvégétek, amikor nem kellett minimum egy napot dolgozni, úgyhogy a hétvégi bulizások nagyrészt kilőve. Másnaposan dolgozni még akkor is szörnyű, ha az ember home office-ban van. 

Szabad hétköznapok

Oké, lehet, hogy a ti vasárnapotok nem kajálással és céltalan netezgetéssel telik, de cserébe ott vannak azok a bizonyos hétköznapok, amikor semmi dolgotok. Igazi ajándék egy ilyen nap, hiszen tudtok ügyeket intézni, el tudtok menni bevásárolni vagy csak simán relaxálhattok bárhol, anélkül, hogy agyvérzést kapnátok a hatalmas tömegtől.

Objektum doboz

A szabadidő fontossága jelentősen nő

Mivel szinte alig van olyan pillanat, amit nem munkával töltenétek, ezért egyre nagyobb kinccsé válik a szabadidő, amit megpróbáltok minél hasznosabban eltölteni. És igen, néha a leghasznosabb időtöltés az egész napos alvás.

Irodadesign a lakásban, lakásdesign az irodában cordia

Irodadesign a lakásban, lakásdesign az irodában – hatékonyság, kényelem, hogy öröm legyen a munka

Az otthonunk a munkahelyünk, a munkahelyünk pedig már kikapcsolódást is nyújt(hat). A határok elmosódni látszanak, mióta gyakorlatilag egy laptoppal a kezünkben szinte bárhol dolgozhatunk – persze ha van a közelben wifi. De nem csak a mobilitás miatt nem különül el ez a mezsgye. Hogy miért is történik mindez, milyen egy jól működő home office, és milyen a dolgozóbarát iroda, most eláruljuk nektek, hogy bárhol is legyetek, minél hatékonyabban tudjatok majd dolgozni!

A cikk ITT folytatódik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.