Egyéb kategória

5 természetfotós, akiknek a fotóit csak néznénk, néznénk és néznénk

Amikor felnézek az Instagramra, általában csak ritkán állok meg egy-egy fotó vagy bejegyzés miatt. Vannak azonban olyan fotósok, akiket már csak azért is érdemes bekövetni, hogy szebben induljon vagy végződjön a napotok – ja, és hogy ne görcsöljön be az ujjatok.

vous - 2017.08.22.
5 természetfotós, akiknek a fotóit csak néznénk, néznénk és néznénk

1. Az erdők szerelmeseinek

A holland fotós képein nem kizárólag erdők szerepelnek, de a legszebb fotói a lombok alatt, a fák között készülnek. Nagy mestere annak, hogy a fénypászmák különleges játékát megjelenítse. Nagy kedvencem.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Kihagyhatatlan magyarországi erdők, ahol ősszel is érdemes kirándulnotok

Ha egyszer könyvet írok, valószínűleg nem a mérsékelt égövi erdőket vagy az almát választom témának, pedig mindkettőt rajongással szeretem. Ráadásul mindkettőnek ősszel van igazán szezonja.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

2. Aki a csúcsokat szereti

Roman Burri svájci fotós kamerái nemcsak a svájci csúcsokat örökítik meg, bár abból van néhány, hanem szerte a világon rajongva fotózza hegyeket. Lehetnek ezek csipkés szélűek, cakkosak vagy tompán lekerekítettek, a képeken mindegyikük káprázatosan néz ki. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Aurora Borealis

Már a neve is lenyűgöző, hát még a jelenség! Bár nem hiszek a bakancslistákban, az Aurora Borealis a nem létező listámon is rajta lenne.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Ismeretlen barlangok

Valószínűleg ez a téma már kevesebbeket nyűgöz le, mint a naplementék vagy a sarki fény, de a Földön egészen elképesztő üregek, barlangok találhatók.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

5. Csodálatos Földünk

Ha nem csak egy-egy speciális természeti képződményre vagytok rákattanva, akkor a Discover Earth Instagram-profilt ajánlom, ahol a világ minden tájáról érkeznek a szebbnél szebb fotók. Sajnos a kép nagyon torz, hiszen ma már nagyon sok helyen a szemét az úr, folyamatosan mérgezzük az erdeinket, folyóinkat, vizeinket. A jó hír, hogy ha odafigyelünk (igen, az egyéni tetteink is nagyon számítanak), akkor olyan is lehet a bolygó, Photoshop nélkül is, ahogy ezen az Instagram-oldalon látjuk.

Tegyetek érte!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szeméthelyzet Zuglóban – Nem kellett messzire mennünk az első eldobott zsebkendőért

Alultápláltság, emésztési problémák, halál – állatok, akik miattunk pusztulnak el, és ha így folytatjuk, mi sem járunk majd jobban!

Ennétek műanyag kupakokat és zacskókat, egyéb nem lebomló hulladékokat? Kizárt! Akkor már csak egy kérdésem maradt: miért gondolja bárki, hogy az állatok emésztésének jót tesznek? Persze ha nem is tudatosan szemetelünk, elképesztő mennyiségű hulladékot termelünk, ami nemritkán a folyókban, tengerekben, óceánokban végzi.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek