Egyéb kategória

5 fontos lecke, amire csak a testvéretek taníthat meg benneteket

Akinek van testvére, az el sem tudja képzelni az életet a másik nélkül. Jó esetben szinte legjobb barátok vagytok, és bármit elmondhattok egymásnak. Észrevétlenül formálják a személyiségeteket, és ha hiszitek, ha nem, rengeteg dolgot taníthatnak nektek!

vous - 2017.08.20.
5 fontos lecke, amire csak a testvéretek taníthat meg benneteket

Nekem egy ikertestvérem van, de erről már meséltem nektek. Persze, ez valamennyire más, mint egy „sima” testvér, de azért szerintem a lényeg nem változik. Hiszen a testvérek között egy különleges kötelék van, ami a külvilág számára gyakran érthetetlen.

És lehet, hogy kiskorotokban gyakran bosszantott titeket a másik, és persze a viták sem maradtak ki, de ha most, felnőtt fejjel belegondoltok, valójában nagyon sok mindenért hálásak lehettek a testvéreteknek. 

#1 Mindig lesz valaki, akire számíthattok

A testvérek mindig ott vannak egymásnak, bármi baj történik, tudjátok, hogy ő majd segít nektek, és mindenben támogat. Hiszen ha úgy érzitek, az egész világ ellenetek fordult, és senki nem bízik bennetek, tudjátok, hogy a testvéretek akkor is ott lesz nektek. Ha új társaságba mentek, akkor is lesz egy biztos pont, akivel beszélgethettek, ha épp senki nem érdekelődik, ez pedig nagyon megnyugtató tudat, aminél nincs is jobb érzés szerintem!

Objektum doboz

#2 Spontaneitás

A legnagyobb őrültségek, a felejthetetlen bulik és a spontán élmények tuti, hogy nektek is a tesvéretekhez kötődnek! Hiszen ő az, aki képes kirángatni titeket az ágyból, ha épp rosszkedvetek van, hogy hajnalig táncolva elfeledtesse veletek a szomorúságot. Ő az, akivel kisebb korotokban mindenféle tilos dolgot csináltatok, és aztán együtt izgultatok, hogy „csak anya meg ne tudja”.

Lényegében a testvéretek az az ember, aki szinte gondolatolvasó módjára tudja, hogy mikor van szükségetek egy kis környezetváltozásra vagy új dolgok kipróbálására. 

Objektum doboz

#3 Kíméletlen őszinteség

Ha van testvéretek, akkor biztos ti is úgy gondoljátok, hogy egyszerűen nincs olyan, amit ne mondhatnátok el neki. Legyen szó jó vagy épp rossz dologról, kritikáról vagy véleményről, sosem válogatjátok meg a szavaitokat, mert tudjátok, hogy ti is őszinteséget kaptok vissza tőle. És lehet, hogy néha kicsit fájnak a kemény szavak, de sértődés helyett inkább jusson eszetekbe, hogy milyen szerencsések vagytok! 

Objektum doboz

#4 Osztozkodni jó!

A tesók már nagyon korán megtanulják, hogy nem csak olyan létezik, hogy enyém, vagy tiéd, gyakran bizony meg kell osztani a dolgokat. Persze lehet, hogy eleinte utáltátok, amikor a tábla csoki felét oda kellett adni a másiknak, de gondoljatok csak bele, így már hamar megtapasztaltátok az önzetlenséget, és valószínű, hogy jobban odafigyeltek másokra is. Ha pedig ráadásul lány is a tesótok, az külön jó, hiszen miért kellene egy csomó új cuccot venni, amikor van kivel ruhákat cserélni?

Objektum doboz

#5 Határtalan szeretet

Ha van testvéretek, akkor már egészen kis korotok óta van egy ember, aki mellettetek áll, akit szerettek, és aki titeket is szeret. Ez pedig olyan különleges kapcsolat, amit senki sem vehet el tőletek! Gondoljatok csak a közös poénokra, az átélt élményekre, amiket ez alatt a hosszú idő alatt szereztetek. Ő az, aki mindenkinél jobban ismer benneteket, és el is fogad minden hibátokkal együtt.

Aki előtt bátran önmagatok lehettek.

Objektum doboz

Szóval, ha van testvéretek, ne felejtsétek el, hogy az összezörrenések ellenére nagyon fontos szerepük van az életetekben. Épp ezért ne felejtsetek el egy kis időt szánni rá, csak egyszerűen felhívni, hogy hogy van, vagy időnként közös programokat szervezni. Legyetek hálásak, hogy vagytok egymásnak, és őrizzétek meg ezt a különleges kapcsolatot.

Hiszen végső soron neki köszönhetitek, hogy azzá az emberré váltatok, akik ma is vagytok.

fiú testvér

Így hat a személyiségetekre, hogy hányadiknak születtetek

Az, hogy hány tesótok van, rengeteg dolgot befolyásol az életetekben. Például hogy mennyire kell összehúznotok magatokat a kocsi hátsó ülésén, vagy azt, hogy hány ezer órát kell várakoznotok, mire végre bejuttok a fürdőszobába. Jó, tudom, utóbbinál kicsit túloztam, de tapasztalatból mondom, tényleg egy örökkévalóságnak tűnik! A tesók viszont nem csak ezekre vannak kihatással: a születési sorrend például a személyiségeteket is befolyásolhatja.

Ajánlott cikkek