Egyéb kategória

Nekünk több kell négy keréknél és egy kormánynál (x)

Múltkori autóvásárlós írásom után sok visszajelzést kaptam, főként olyan nőktől, akik hasonló kocsiváltós mizériába keveredtek, mint én, amikor az új kisautómat kerestem. Akadt a hozzám fordulók közt felháborodott, kíváncsi, illetve tanácstalan levélíró is. Viszont volt egy közös gondjuk mindannyiuknak. Azt sérelmezték – szerintem teljesen jogosan –, hogy a gyártók többsége a kisautós kategóriában csak fapados modellekben gondolkozik.

vous - 2017.08.18.
Nekünk több kell négy keréknél és egy kormánynál (x)

Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy mi nők ne tudnánk, hol a határ, és azt várjuk el, hogy tele legyen pakolva a kocsink olyan extrákkal, mint az eggyel vagy kettővel feljebb lévő kategóriásoké… Azonban – és ezzel a véleménnyel sok női vásárlót képviselek – az sem járja, hogy ma a kisautók alapfelszereltsége szinte egyenlő a négy kerékkel és a kormánnyal.

Kezdjük ott, hogy mostanság már a nők is egyre többet vezetnek.

Az autóval ingáznak a munkába, hozzák-viszik a családot, intézik a napi teendőket, vagy épp sietnek vele moziba, színházba, baráti találkákra. Ennek megfelelően nem csoda, ha szeretnék kényelmes, biztonságos körülmények közt élvezni a kocsiban töltött időt. Ha azt veszem, nem is kell sok dolog a boldogságukhoz.

Sorolom, hogy én mire gondolok.

Abszolút örülök a fűthető első üléseknek, hogy a legnagyobb hidegben is kedvem legyen autóba ülni. Nem beszélve a bluetoothos telefonkihangosítóról, mert kár lenne tagadni, hogy a forgalomban való araszolást a legjobb egy-egy kiadós beszélgetéssel átvészelni. Szintén hasznos, ha kéznél van az érintőképernyős rádió, miután a telefonálás mellett a zenéé a főszerep a kocsiban, miközben hagyom magam mögött a kilométereket. A tolatóradar pedig olyan tartozék, ami nélkül nem is tudom, hogyan lehetett eddig meglenni. Mielőtt szó érné a ház elejét, parkolni eddig is tudtam. Inkább azért örülök ennek, mert sokkal könnyebbé teszi a beállást bármilyen helyre.

A non plus ultra pedig a kisautós vágylistámon a bőr kormánykerék, ami túl azon, hogy igazán elegáns, fogásra, tapintásra is kézre áll, ami egy hosszú utazás során nem utolsó szempont.

Szerintem ezek cseppet sem túlzó vágyak, és szerencsés vagyok, hogy amikor égre-földre bújtam a hirdetéseket, akkor végül ráakadtam a ŠKODA Fabia Clever ajánlatára.

Forrás:
Skoda, Depositphotos

Ezt a modellt azóta is ajánlom mindenkinek, aki vadiúj kisautóra vágyik, mert valóban azt nyújtja, amire egy nőnek szüksége lehet. A tágas, 330 literes csomagtér mellett a személyre szabhatóság az igazán vonzó tulajdonsága ennek a típusnak. Fekete, ezüst, fehér színben kérhetők hozzá a külső tükrök, a keréktárcsák, illetve a tető fényezése is. Viszont amivel teljesen levett ez a kocsi a lábamról, az nem is a LED-fényszórók, a navigációs rendszer, a panoráma-üvegtető vagy a hegymenet-asszisztens volt, hanem a Simply Clever néven futó kiegészítők.

Ezek közé tartozik a táskaakasztó kampó, a bevásárlókocsiérme-, a parkolókártya- és a szemüvegtartó, amelyek – viccen kívül – sokszor fontosabbak, mint bármilyen más technikai csoda, amit a kocsiba szereltek. Aki, hozzám hasonlóan, képes órákat kutatni ezen „apróságok” után, az szerintem átérzi azonnal, miért is hasznos, hogy a ŠKODA Fabia Cleverbe ezeket már alapból behelyezik.

Sejtem, hogy ezek után mire gondolsz. Arra, hogy ez mind egész jól hangzik, Zsani, de mit mutat az árcédula.

Nem kertelek, már 2.999.100 forintért haza lehet vinni a ŠKODA Fabia Clevert, ami a felszereltségével abszolút vezeti a hazai kisautós mezőnyt a versenytársak – sok – fapados ajánlataival szemben. További technikai részleteket a skoda.hu oldalon olvashattok, de ha a tapasztalataim érdekelnek, írj nekem bátran, a jövőben is szívesen megosztom azokat veled.

Zsani 

Ajánlott cikkek