Egyéb kategória

Hogy bevihettek-e ételt és italt a Szigetre? Naná!

A hétvégén a Szigeten csapatjátok, és ha már a jegy ennyibe kerül, akkor bent a fogyasztásotokkal kicsit összébb húznátok a nadrágszíjat? Nem akartok órákig sorban állni, vagy fölösleges műanyagokkal szennyezni a környezetet? Akkor vigyetek magatokkal enni- és innivalót! Utánajártunk, miket és milyen mennyiségben vihettek be a fesztiválra.

vous - 2017.08.11.
Hogy bevihettek-e ételt és italt a Szigetre? Naná!

Én az utóbbi években szeretek biztosra menni, ezért már tavaly is üdítőkkel, vízzel és kajával felszerelkezve léptem át a Sziget kapuját, és milyen jól tettem! Ezzel nemcsak pénzt, de rengeteg időt is megspóroltam, amit aztán jóval hasznosabban és szórakoztatóbban tölthettem el a sorban állás helyett. Ha idén ti is felszerelkezve érkeznétek, mutatom, miket pakolhattok be, és miket NEM a táskátokba:

  • egy darab, legfeljebb 2,5 literes PET palackot (víz, üdítő, gyümölcslé);
  • alkoholos italok
  • hőségriadó esetén annyi (ásvány)vizet, ami kielégíti a személyes szükségletet – tehát nyilván nem ipari mennyiségben;
  • műanyag kannát, kulacsot megtöltve
  • műanyag kannát, kulacsot csak üresen vihettek be a fesztivál területére – ott viszont már feltölthetitek;
  • élelmiszert nem kereskedelmi mennyiségben, vagyis annyit, ami észszerűen kielégíti a személyes szükségleteteket.
Best photos of day -1

Forrás:
Sziget Fesztivál

Abban az esetben, ha kivisztek élelmiszert, ügyeljetek rá, hogy bírja a meleget, és azt, ha akár több órán át a táskátokban lapul. Én főként a péksüteményeket, rágcsákat, olajos magvakat, gyümölcsöket, és olyan szendvicseket ajánlanék, amelyek bírják a hőséget!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

„Mióta kicsit többet foglalkozom a hulladékmentes életmód témájával, sokszor belegondolok, hogy egy-egy tevékenységgel mennyi szemetet termelünk, és hogyan lehetne ezen változtatni. A következőkben a piknikezéshez mutatok hulladékmentes alternatívát.

Ajánlott cikkek