Világ

Nem lehet újszülötteknek az Andrea nevet adni – döntött az MTA

Se Maninak, se Noának, sem pedig Máriaterezának nem hívhatják senki újszülött gyermekét Magyarországon.

vous - 2017.08.11.
Nem lehet újszülötteknek az Andrea nevet adni – döntött az MTA

A Kormány.hu oldalon kijött azon 22 utónév listája, amit szülők szántak volna gyermeküknek 2017-ben, de a Magyar Tudományos Akadémia nem támogatta, tehát nem lehet újszülötteket elnevezni például így:

  • Andrea (valószínű, hogy férfinévnek szánták – olasz mintára)
  • Oliver (ékezet nélkül – idegen nyelvű írásmód)
  • Bogica 
  • Noá…

Az indoklás elmaradt, de valószínű, hogy a legtöbb név az írásmódja miatt bukott el. A Magyar Tudományos Akadémia által nem támogatott utónevek teljes listáját ide kattintva tudjátok megnézni. 

„Zokogva köptem vissza a tejbegrízt” – Édesbús mese a gyerekek kedvenc édességéről

Szia, a nevem Kandida! – ezek a furcsa utónevek már anyakönyvezhetők 2017-ben

Nagyon nehéz elképzelni, hogy tényleg léteznek olyan szülők, akik a Kandida nevet kérvényezik leendő lányuk számára. Pedig ez nem is most történt meg, a Kandida a Wikipédia szerint az 1990-es években szórványos név volt, a 2000-es években nem szerepelt a 100 legkedveltebb női név között. Kulturális érvek ide vagy oda, ha rajtam múlna, ma már nem lehetne anyakönyveztetni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.