Egyéb kategória

Egészséges és hűsítő finomság – görögdinnyefagyi mindössze két hozzávalóból

A két összetevős és az egy alapanyagos fagylalt után most következzen újra egy egy- vagy kétkomponensű nyalánkság, ami, ha mindkettő alkotórészt használjátok hozzá, lehet krémes fagylalt, ha pedig csak az egyiket, akkor egy szuper hűsítő jeges sörbet. A döntés nem könnyű, mutatjuk, melyiket hogyan készíthetitek el. De nem lesz bonyolult, ezt garantálom!

vous - 2017.08.10.
Egészséges és hűsítő finomság – görögdinnyefagyi mindössze két hozzávalóból

Amennyiben nagyon egészséges desszertre vágytok, akkor készítsétek el a sörbet változatot, ehhez csak a dinnyét használjátok – válasszatok hozzá érett, édes gyümölcsöt. Ha nem sikerült megvásárolni a tökéletes darabot, akkor sem kell lemondanotok róla, édesíthetitek banánnal vagy egyéb édes gyümölccsel. Ha nem az elsődleges cél, hogy egészséges és diétás legyen a fogás, akkor pedig mézzel, egy kevés barna cukorral vagy édesítővel is ízesíthetitek.

Vagy krémesíthetitek és édesíthetitek is egyszerre, kókusztejjel, de természetesen a krémesebb, fagylaltosabb változat alacsonyabb kalóriatartalommal is készíthető, ehhez használjatok görög joghurtot.

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is Mojzes Nóra

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! 

Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle. Persze a kreatívabbak és mohó gourmandok aztán az alap banánfagyit azzal turbózhatják fel, amivel csak szeretnék!

Amire szükségetek lesz

  • érett dinnye
  • kókusztej vagy görög joghurt – ízlés szerint

Eszközök

  • robotgép
  • kanál
  • sütőpapír
  • doboz vagy tepsi

Forrás:
vous

Elkészítése

  1. Vágjátok fel kockákra a dinnyét, magozzátok ki, majd tegyétek a darabokat egy dobozba vagy tepsibe úgy, hogy lehetőség szerint ne érjenek össze, majd tegyétek a mélyhűtőbe 3-4 órára. Ha kis mennyiségben készítitek, nem gond, ha összefagynak a kockák, de ha nagy mennyiségben, egy óriási tömbbé állhatnak össze, amit nem biztos, hogy bele tudtok majd szuszakolni a robotgépbe.

    Forrás:
    vous
  2. A fagyott dinnyéket dobjátok robotgépbe, és ha úgy látjátok, kellően homogén a massza, vegyétek ki a gépből, és kész is a sörbet. Vagy öntsetek hozzá joghurtot, kókusztejet, és keverjétek tovább a géppel, míg jól elvegyülnek az alapanyagok a krémes fagylaltban, majd újra tegyétek be a fagyasztóba 30 percre.

    Forrás:
    vous

    Forrás:
    vous

     

házi fagyi jégkrém diy

Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat. Lehet belőlük kreálni szuperizgalmas és egészséges verziókat is. Én most többfélét is kipróbáltam. Oké, nem lett túl egészséges egyik se, de néha belefér, hogy bűnözzünk, nem igaz?

Ajánlott cikkek