Egyéb kategória

Így varázsolhattok selymes hajat a vattacukorhajból

Ilyenkor nyáron különösen vigyáznotok kell a hajatokra, hiszen a nap UV-sugarai, a sok víz alaposan igénybe veszik a hajszálaitokat. Könnyen lehet, hogy nyár végére sprőd hajatok lesz, hacsak nem tesztek ellene!

vous - 2017.08.08.
Így varázsolhattok selymes hajat a vattacukorhajból

Nem kell beletörődnötök abba, ha sprőddé vált a hajatok, és olyan a látványa, mintha vattacukor trónolna a fejeteken. Bizonyos praktikákkal segíthettek a hajatoknak, hogy újra úgy ragyogjon, mint fénykorában.

Használjatok természetes sörtéből készült kefét

A száraz haj elektromos töltöttsége miatt jobb, ha természetes sörtéből készült kefét használtok, azzal ugyanis kevésbé fog szállni a hajatok, mintha szintetikus kefét használnátok, és a töredezés mértékét is csökkenthetitek.

Mossatok hajat kíméletesen

Alapnak tűnik, de sokan nem tudják, hogy a sampont nem a hajra kell tenni egyből, hanem kézben vízzel hígítva kell a hajra rakni. Ha lehet, keressetek napi mosásra alkalmas, kíméletesen tisztító sampont, az nem szárítja ki úgy a fejbőrötöket, ami gyakran a száraz, sprőd haj velejárója.

Tápláljátok a hajatokat – belülről

Figyeljetek oda arra, hogy mit esztek, ugyanis azzal is tudjátok támogatni a hajatok regenerációját. Egyetek például olyan ételeket, amelyekben hemzsegnek az A-, B-, C-, E-vitaminok, ezek a legfontosabbak a hajatoknak. A cink segít a haj és a körmök regenerációjában, így egyetek sok tojást, zabpelyhet, sajtot és húst. A szépség belülről fakad, nem véletlenül!

bob

Minden nőnek ki kell próbálnia egyszer: a legszebb long bob frizurák szín szerint

Sokáig azt gondoltuk, hogy a hosszú haj soha nem mehet ki a divatból, és bár nem számít óvdivatúnak, 2017-ben az abszolút befutó a középhosszú haj. Nyáron még praktikus is, hiszen nem melegít annyira, és az sem utolsó szempont, hogy szárítani sem kell sokáig, így nem izzadunk meg nagyon, mire végzünk a szárítással. Könnyű vele bánni, és a beach waves stílust is nagyon bírja. Ez a long bob frizura!

Használjatok hajpakolást

Mindenképpen olajokban gazdag hajpakolásokat válasszatok, hogy a hajszálak nedvességtartalma helyreálljon. Ha nem engedhetitek meg magatoknak a drágább kencéket, akkor nyúljatok a természetes olajokhoz: a hajvégekre jó a kókuszolaj, az olívaolaj, de a fejbőrötöket például jojobaolajjal is kényeztethetitek. A jojobaolaj ugyanis beállítja a bőr pH-értékeit a normál tartományba, ezáltal is támogatva, hogy szép, selymes, hidratált loboncotok legyen. Konkrét hidratáló hajpakolás-recepteket itt találtok!

Mellőzzétek a hajszárítót

Bizony, a meleg levegő szárítja a hajat, így ha tehetitek, nyáron hagyjátok a szabadon megszáradni a hajatokat! Télen ezzel bánjatok óvatosabban, nehogy megfázzatok. Inkább szárítsátok meg a hajatokat, de használjatok hővédő spray-t. Szárítás után pedig maradjatok még otthon egy kicsit, a felmelegedett fejbőrnek idő kell, míg kicsit megnyugszik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!