Egyéb kategória

Rettegek elaludni, mert attól félek, azt álmodom majd, hogy mellettem fekszel

Az összetört szív mindig fáj. A szakítás nem katonadolog. Erre gondol mindenki, amikor szakítás után először hajtja álomra a fejét. Egyedül. Egyperces az első álmatlan éjszakáról.

vous - 2017.08.08.
Rettegek elaludni, mert attól félek, azt álmodom majd, hogy mellettem fekszel

Álomra hajtom a fejem. Először azóta, hogy elmentél itthonról. Végleg. Megfogtad a táskád fülét, olyan szerencsétlenül, mintha mindjárt el akarnád dobni. Mindig jókat mulattam az ügyetlenségeden. Olyan cuki volt. Most már valaki másnak lesz cuki. Átfordulok a másik oldalamra. 

Rám szakad az idő végtelensége. Az átfordulás sokáig tart, mindenhol érzem a történést, azt, ahogyan az ágy részei futólag hozzám érnek. Olyan lassú. Miért nem történik gyorsabban? Mikor érek már át a másik oldalamra? Amikor mellettem feküdtél, sokkal gyorsabban ment.

Figyelem az ágyat. Nem ugyanolyan most, hogy már nem fekszel benne. Nem lejt a matrac a tested mentén, és én nem göndörödöm le, nem ütközöm a testedhez. Szeretnélek átölelni, de a helyedről csipás szemével pislog rám az üresség. Túl sok a levegő. Emlékszem, néha azzal játszottunk, hogy elszívtuk egymás orra alól, máskor pedig csak figyeltük, hogyan csiklandozza a bőrünket a másik kiáramló levegője.

Te, én még az elhasznált levegődet is imádtam.

Vicces, hogy mennyire rabjaivá válunk a szokásoknak. Te már nem vagy, és tudom, hogy nem is leszel már mellettem soha. Mégis a saját ágyfelemre mászom, és arra fogok még sokáig. Nem megyek át a te térfeledre. Vagyis ami a te térfeled volt. Pedig uralhatnám az egész ágyat, mondhatnám, hogy de jó a szabadság, mint néha, ha házon kívül töltötted az éjszakát munka miatt. Szétvethetném a lábam, karom, és uralhatnám az ágyat, de most valamiért kínosan ügyelek rá, hogy a saját térfelemen maradjak. 

Rettegek. Rettegek elaludni, mert attól félek, azt álmodom majd, hogy mellettem fekszel. És majd reggel, amikor felkelek, az első pillanatokban el is hiszem, hogy a valóságom része vagy. Mosolyogva átfordulok majd feléd, hogy átöleljelek és megcsókoljalak.

És jól szemberöhög majd a semmi.

600

Mi az az #egyperces?

Fiktív történetek, amelyeknek van valóságalapja. Magamba szívom őket az utcán, a villamoson, a tanítási gyakorlaton, a szerkesztőségben, Budapesten és vidéken. Majd átdolgozom és elmesélem, hogy elgondolkodjatok, elgondolkodjunk, sírjunk, nevessünk.

Az összes #egyperces írásomat ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.