Egyéb kategória

Már készül az új budapesti bevásárlóközpont – de mióta is plázázunk?

Hamarosan új plázával bővül a budapesti kínálat. Már elkezdődtek a Mundo projekt építési munkái a XIV. kerületi Bosnyák térnél.

vous - 2017.08.02.
Már készül az új budapesti bevásárlóközpont – de mióta is plázázunk?

Tisztán emlékszem, amikor a második (modern) budapesti bevásárlóközpont, a Pólus Center megnyitotta kapuit. Rendkívül közel laktunk a plázához, így a megnyitó koncertek morajlása egészen a kertünkig hallatszottak – addig kérleltem a szüleimet, míg végül elmentünk.

Örök élmény marad az Űrgammák koncert!

kérdőjel

Mióta plázázunk?

Az első pesti nagyáruház a Corvin Áruház volt – 1926-ban nyílt meg, utána sorra érkeztek az olyan retró plázák, mint például a Flórián, Skála vagy Sugár Áruház

Az első modern bevásárlóközpont, amit ma már tényleg plázának nevezhetünk, a Duna Pláza – 1996 októberében épült fel.

Még ugyanebben az évben, 1996 végén pedig megnyitotta kapuit a már jóval nagyob Pólus Center. 

Azóta azonban több mint 20 év eltelt, és számos bevásárlóközponttal gazdagodott fővárosunk. A legifjabb nagyobb méretű bevásárlóközpont a 2011-ben megnyílt KÖKI Terminál, de már nem sokáig. 

A Privátbankár adott hírt arról, hogy megkezdődtek az új pesti pláza előkészítő munkálatai. A Csömöri út, a Rákospatak utca és a Bosnyák utca által határolt területre a jelenlegi projektgazda, az Echo Investment egy modern bevásárló-, szolgáltató- és szórakoztatóközpontot, valamint egy irodaházat és egy közparkot tervezett – írják.

Forrás:
 Echo Investment

A új pláza neve Mundo lesz, melynek átadása 2020-ra várható. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.