Egyéb kategória

Olasz nők, akik az életükkel játszottak a szépségükért

Van, hogy elgondolkodom azon, vajon ki és miért találta ki a szemfestéket, rúzst vagy körömlakkot. Hogyan jutott eszébe? És miből gondolta, hogy ha egy kis szín kerül a szemünkre, körmünkre, szánkra, orcánkra, hajunkra, akkor sokkal csinosabbak leszünk? Aztán arra gondolok, hogy napjainkban – elődeinkhez képest – mennyi mindent magunkra veszünk vagy kenünk, hogy jobban nézzünk ki. De ez nem csak ránk igaz. Gondoljatok csak vissza Kleopátrára vagy a gésákra vagy Marilyn Monroe-ra. Mit meg nem tettek a szépségért, ahogy azok az olasz nők is, akik az életükkel játszottak azért, hogy vonzóbbak legyenek a férfiak számára.

vous - 2017.07.11.
Olasz nők, akik az életükkel játszottak a szépségükért

A középkorban az olasz nők nem a sminkjükkel és a hajukkal csábítottak, hanem tág pupilláikkal. A szemek illetve a tekintet mindig is óriási jelentőséggel bírt. Már az ókori egyiptomiak is különböző festékekkel hangsúlyozták a szemüket, amiről úgy hitték, segítségével távol tarthatják maguktól az ártó szellemeket – emellett persze szupercsinik is lettek tőle. Ehhez pedig olyan mérgező szépítőszereket használtak, amitől akár meg is vakulhattak, csakúgy, mint a már említett olasz nők.

Tudtátok, hogy minél jobban figyel valaki, annál tágabb a pupillája? És azt, hogy ez a szexuális izgalom egyik jellegzetes előjele?

Valószínűleg éppen a leírtak miatt annyira fontos a tekintet a nők és férfiak számára egyaránt. Ha egy pasit megkérdezünk, mit néz meg először egy nőn, ha nem is elsőre, de az elsők között biztosan szerepelni fognak a hölgy szemei.

Egy kutatásból kiderült, hogy a férfiaknak sokkal jobban tetszenek azok a hölgyek, akiknek tág a pupillája – nyilván dolgozik tudat alatt, hogy ebben az esetben a hölgy rendkívül érdeklődő, és hát emellett nagy valószínűséggel egy szexi vadmacska is.

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

„Reklámba illő hajkorona, kifogástalan ízlés, tökéletes szettek, és persze az elengedhetetlen parfümillat, amit örökre az emlékeibe zár az ember – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha egy vérbeli olasz nőre gondolok. Tudjátok, ők azok a nők, akik a pizzát kifogástalanul tudják enni, akik egy borzalmas nap után is csak úgy ragyognak a Vespán, és akik egy macskaköves utcán is tekintélyparancsolóan tipegnek a magas sarkújukban. Hogy hogyan csinálják?

Bella donna – avagy a szép asszony

A középkorban sem volt ez másképp. A férfiak odáig voltak meg vissza a szép szemű hölgyektől. A nadragulyából készült szemcsepptől pedig – ami antropint tartalmaz – csak úgy ragyogott a hölgyek szeme. Ennek az anyagnak pupillatágító hatása van, amit a mai napig használnak a szemészetben, emellett pedig görcsoldó hatással is rendelkezik, és egy halom mellékhatással is. Csak és kizárólag orvosi rendeletre és szigorú ellenőrzés mellett alkalmazható. Én azt mondom, aki teheti, inkább így is kerülje el jó messzire!

A növényt egyébként nem csak a szemük csillogásához, a bogyóját az orcájuk pirosításához is használták. Ami annyira mérgező, hogy sokszor vaksághoz és halálhoz vezetett – és sajnos vezet a mai napig. (Az ókorban egyébként bódítószerként és bájitalként is használták.)

Forrás:
Depositphotos

A hazánkban is őshonos növény legmérgezőbb része a bogyója. Egy gyereknél 3-4 (50 mg), míg egy felnőttnél nagyjából 10 (100 mg) ilyen bogyó lenyelése okoz halált, 24–36 óra alatt. Mérge nagyon erős, ami az agyat támadja elsőként, majd bénuláshoz, végül halálhoz vezet. Mivel termése édeskés, így még veszélyesebb a gyerekekre nézve. Nem egy halálos áldozatot szed sajnos évente, ezért fokozottan kell ügyelni, hogy még véletlenül se kerüljön a gyermek a közelébe.

Az olasz asszonyok tehát nem kis áldozatot vállaltak a szépségükért és szerelmeikért, amikor egy ilyen mérgező növénnyel kenegették magukat, pusztán azért, hogy tekintetük csábítóbb legyen. Mennyivel könnyebb és balesetmentesebb egy jó kis szemceruzával csinosítgatni magunkat, nem igaz?

Egy füstös smink, ami a legkeményebb rocksztár szívét is elrabolja

Egy füstös smink, ami a legkeményebb rocksztár szívét is elrabolja

„A füstös smink örök divat, minden nő álma legalább egyszer az életében. A jó hír, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető smink, amit ráadásul nem csak a jól bevált fekete árnyalatokkal érdemes megvalósítani. Vad dolog ez a „smokey” smink. Figyelemfelkeltő, hiszen a fekete kontúrral a tekintet tűéles lesz, és vadul lehet satírozni, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek lennie kell: füstös, sejtelmes, szexi, egyben határozott.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.