Egyéb kategória

A rövid haj nem egyenlő a fiús frizurával: ikonikus nők, akik kétcentis hajjal is pofátlanul szexisek

Sokan hiszik, hogy a vonzerő a hajban rejlik, így a legtöbb nő mindent megtesz azért, hogy hajkoronája minél hosszabb, minél dúsabb és minél fényesebb legyen. Akadnak viszont olyanok is, akik fittyet hánynak a konvenciókra, és rövidre nyírt frizurával bizonyítják be, hogy egy alig pár centis frizura is lehet szexi, stílusos és végtelenül nőies. 

vous - 2017.06.18.
A rövid haj nem egyenlő a fiús frizurával: ikonikus nők, akik kétcentis hajjal is pofátlanul szexisek

„A végéből ne!” – ez az az utasítás, ami valószínűleg a leggyakrabban hangzik el a fodrászszalonokban. Sokan rettegnek a fodrászollótól, és attól, hogy a kelleténél rövidebb tincsekkel távoznak majd egy óra elteltével. Miközben szinte mindenki bátran kísérletezik a különféle hajszínekkel, a hossz már kényesebb kérdés. Pedig tévedés azt gondolni, hogy a nő csak hosszú hajjal lehet nőies:

a vonzerő nem a hajhosszban, hanem az arcformához illő frizurában rejlik.

És bizony bőven akadnak olyanok, akik egy pixie frizurával lesznek igazán nőiesek. Hogy elhiggyétek, amit állítok, összeszedtem nektek a legikonikusabb rövid frizurákat az eltelt évtizedekből.

Audrey Hepburn

Gondolom, nem kell részleteznem: Audrey máig a rövid haj legjobb reklámarca. Mondjuk olyan arccal, mint az övé, ez nem csoda: gyakorlatilag bármi jól állt neki – de azért a rövid haj mellett tudott igazán érvényesülni a szépsége. A Római vakáció című filmben még kultikussá vált hajvágós jelenetet is kapott (itt találjátok a YouTube-on a részletet, ha esetleg nem láttátok volna a filmet). 

Objektum doboz

Mia Farrow

Az 1968-as Rosemary gyermeke című film a riogatást állította a középpontba, de előszeretettel emlegetik a főszereplő, Mia Farrow ikonikus frizurája miatt is. A film elején állig érő hajjal megismert főszereplő egy ponton szuperrövid frizurára vált – a filmnek köszönhetően pedig a vágás érdemét sokan Vidal Sassoonnak tulajdonítják. Ezzel szemben a valóság az, hogy

Mia saját maga vágta a haját egy körömvágó ollóval, és az akkori párja, Frank Sinatra odáig volt a frizuráért. 

Objektum doboz

Twiggy

A hatvanas évek legismertebb modellje, az ikonként számontartott Twiggy hosszú hajjal kezdte a modellkarrierjét, de akkor vált igazán ismertté és sikeressé, amikor megszabadult a fürtjeitől. Mivel Twiggy eredetileg hajmodellként kezdte a pályafutását, nem esett nehezére elbúcsúzni az addig megszokott hajhosszától. A vastag műszempilla és a rövid frizura máig őt juttatja mindenki eszébe. Bár nem sokkal később a modell megnövesztette a haját, szerintem rövid hajjal volt a legszebb.

Objektum doboz

Halle Berry

Ha létezik nő, aki hosszú hajjal nyomába sem ér rövid hajas önmagának, akkor szerintem Halle Berry az.

A színésznő rövid frizurával izgalmas, karakteres és pofátlanul szexi – hosszú hajjal viszont csak egy szép nő a sok közül. 

Objektum doboz

Audrey Tautou

2001 fontos év volt filmes szempontból: az Amélie csodálatos élete irgalmatlan népszerűséggel robbant be a köztudatba, és a francia színésznő, Audrey Tautou egy csapásra világhírű lett. Karaktere bájos, esendő és végtelenül szerethető volt – majd maga Audrey is ugyanilyennek bizonyult, valahányszor riporterek kérdéseire válaszolt a vörös szőnyegen. Bár a filmben nagyjából fülig érő frizurát viselt, rövid, göndör tincsekkel vált ismertté – és neki még az a frizura is jól állt, ami szinte senkinek…

Objektum doboz

Agyness Deyn

A kétezres évek egyik legkeresettebb modellje hidrogénszőke rövid hajáról volt ismert. A kicsit alternatív, a sorból mindig kilógó, vadóc brit lány tökéletesen önazonos volt a fiús frizurájával. Izgalmas volt, amikor kislányos ruhákkal párosította, és extrém, amikor szegecses bőrszerkóval. Amikor a csúcson volt, rengetegen lobogtatták a képét a fodrásznál, hogy valami hasonlóval a fejükön távozzanak – és valljuk be, a róla készült képeket elnézve ezen semmi meglepő sincs.

Objektum doboz

Rihanna

„Csak” – ennyivel magyarázta egyszer Rihanna egy interjúban, hogy miért váltott rövid frizurára.

Az énekesnő állítólag különösebb tervezgetés nélkül, hirtelen felindulásból döntött amellett, hogy megválik a hosszú hajtól. Még a fodrászát is meglepte vele, amikor arra kérte, vágja rövidre a haját. Bár mindenhogy szép, számomra ezzel a frizurával volt a legszebb – és tudom, hogy ezzel nem voltam egyedül, hiszen akkoriban mindenki „Rihanna-frizurát” kért a fodrászától. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.