Test

4 testpozitív nő, akik segítenek legyőzni a bikiniparát

Sokáig nem mentem strandra. Tiniként könnybe lábadt szemmel és gombóccal a torkomban nézegettem a bikiniket. A strand tele volt kalanddal, szerelemmel, sztorikkal, amikből én kimaradtam. A hátam miatt.

vous - 2017.06.12.
4 testpozitív nő, akik segítenek legyőzni a bikiniparát

Biztos voltam benne, hogy mindenki a púpomat bámulná. Mindenki észrevenné, és erről beszélne. Én pedig erre nem voltam felkészülve, inkább kihúztam magam a dologból, és begubóztam a csigaházamba. Így telt minden nyaram egészen 17 éves koromig. A dolog akkor változott meg, amikor megműtöttek. Úgy voltam vele, hogy sem a heg, sem a megmaradt bordapúp nem fog zavarni abban, hogy jól érezzem magam a strandon.

Nem a nehéz iskolatáska hibája – életem gerincferdüléssel és utána

Nem a nehéz iskolatáska hibája – életem gerincferdüléssel és utána

„Jézus! De durva! Ezt hogy bírtad ki?” – kérdezi cseten Nóri, akinek a szerkesztőségben először mutatom meg a hátamról készült röntgenképet a gerincem mellé épített fémrudakkal és csavarokkal. Arra emlékszem, hogy jól bírtam. Új életet reméltem az akkor már elkerülhetetlen beavatkozástól. 17 éves voltam, amikor gerincferdülés miatt műtöttek.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Sajnos húsz éve még nem volt Instagram, ahonnan bátorságot gyűjthettem volna olyan nőktől, akik azt üzenik: nem vagyok egyedül.

Akik fel merik vállalni a testüket, az állapotukat vagy a betegségüket, amelyen (véglegesen vagy átmenetileg) nem tudnak változtatni. Ez viszont nem akadályozza meg őket, hogy élvezzék az életet, hogy bikinit vegyenek fel és strandoljanak. (Nyilván ők is túl vannak azon, hogy felépítsék magukat, ez nem kihagyható.)

Ha valaha eszetekbe jutott, hogy túl pici a cicitek, túl narancsbőrös a combotok, túl széles a csípőtök, túl fehérek vagytok, tele van a lábatok visszérrel, akkor gondoljatok rájuk, aztán kapjátok fel a bikinit, és irány a strand!

1. Rachel

Ha 13 évesen ti is aggódtatok, hogy nem lapos a hasatok, és narancsbőrötök van, akkor valószínűleg teljesen át tudjátok érezni Rachel történetét. A 26 éves lány szerencsére ma már pozitívan néz a saját testére – és a hasára. Arra biztat benneteket is, ne szégyelljétek, hogy nincsen szupermodellalakotok.

Objektum doboz

2. Ashley Graham

Egy istennőnek tartjuk. És bátornak. Ezért:

Objektum doboz

3. Ash

Ash Soto 12 éves volt, amikor vitiligót diagnosztizáltak nála. Kislányként nem mert kimenni a vízpartra, mert félt, hogy megbámulják. Az elmúlt években megtanulta, hogy tökéletlenül is lehet tökéletes, megtanulta szeretni a foltjait és önmagát.

Objektum doboz

4. Ioana

Ioana rengeteget mozog, igazi fitneszkirálynő, akitől sok mindent elleshettek. Például azt, hogy a narancsbőr vagy a testalkatotok nem akadályozhat meg abban, hogy kimenjetek a strandra és élvezzétek a napsütést. Csak egyetlenegy testetek és egy életetek van – vallja. Örüljetek neki és élvezzétek!

Objektum doboz

Objektum doboz

Fellebben a fátyol – a VOUS-lányoknak is akad takargatnivalója

Fellebben a fátyol – a VOUS-lányoknak is akad takargatnivalója

Akad, aki egész életében küzd teste tökéletlenségével. Nehezen megy az elfogadás. A léleknek könnyebb a takargatás. Vagy mégsem? Elérkezhet az a pont, amikor elegünk lesz a kánikulában viselt nadrágból, kézfejre húzott pulcsiból, napszemüvegből, feszes szájú mosolyból. Jaj, meg ne lássa más a hibáinkat! Mi most fellebbentjük a fátylat.

Tükör elé perdültünk, kamera elé álltunk. Szembenéztünk önmagunkkal és elengedtünk görcseinket.

Ajánlott cikkek