Egyéb kategória

„Nem téged nem szerettelek már, hanem azt a nőt nem szerettem, akivé váltam melletted”

Egy szakítás mögött sok ok meghúzódhat. Boldogtalanság, egy felbukkanó harmadik fél, vagy eltérő személyiségbeli fejlődés. De mi van, ha azért kerül sor a szakításra, mert nem szeretjük azt, akivé váltunk a másik mellett? #egyperces

vous - 2017.06.10.
„Nem téged nem szerettelek már, hanem azt a nőt nem szerettem, akivé váltam melletted”

Azon gondolkodom, hogy szörnyen kéne éreznem magam most, hogy összepakoltál, és bezárult mögötted az ajtó. Ehelyett inkább végtelen megkönnyebbülés árad szét bennem, és a feszültség, ami eddig bennem volt, kidurrant, látványosan, mint amikor egy lassított felvételen látjuk, ahogyan kirobban a víz a lufiból. Úgy érzem, végre újra önmagam vagyok.

Pedig jól indultunk. Szerelem volt első látásra, működött a szex, jókat beszélgettünk. Jó párosnak néztünk ki, és mégis, idővel arra jutottam, hogy jobb lenne nekem nélküled.

Nem téged nem szerettelek már, hanem azt a nőt nem szerettem, akivé váltam melletted.

Bonyolultan hangzik? Neked annak hangzott. Pedig próbáltam elmagyarázni neked, hogy úgy képzeld el, hogy mind olyanok vagyunk, mint egy sokszögű prizma. Sok oldalunk van, jó és rosszabb. Szerethetőbb és kevésbé szerethető

600

Mi az az #egyperces?

Fiktív történetek, amelyeknek van valóságalapja. Magamba szívom őket az utcán, a villamoson, a tanítási gyakorlaton, a szerkesztőségben, Budapesten és vidéken. Majd átdolgozom és elmesélem, hogy elgondolkodjatok, elgondolkodjunk, sírjunk, nevessünk.

Az összes #egyperces írásomat ide kattintva olvashatjátok.

Az, hogy melyik oldalunk jön elő erőteljesebben, az függ attól, hogy kit választunk társunknak. Mindenki kihoz a másikból valamit. Te olyasmit hoztál ki belőlem, amit én nem szerettem. Melletted lustává váltam, motiválatlanná és céltalanná. Nem támogattál a céljaimban, a régen aktív nőből otthon ülő valaki lett. Nem váltottál ki belőlem semmi jót. Nem mozdítottál meg. 

Olyan voltam melletted, mint a gyufaláng, te pedig nedves kanóc. Hatástalanok. Azok voltunk.

Egyre többet gondoltam arra, hogy milyen lenne az élet nélküled. Folyton frusztrált voltam, és szomorú. Nem tudtam egyedül lenni önmagammal. Utáltam egyedül lenni önmagammal. Én nem ilyen akartam lenni. Mi nem egymásnak lettünk kitalálva.

Én hiszek abban, hogy a világban emberek mászkálnak darabok nélkül. A hiányzó darabok pedig a másiknál vannak. Mi csak azt hittük, hogy a másiké van nálunk, de nem így volt. Csak próbáltuk egymásba szuszakolni az egymásba nem illő darabokat.

Objektum doboz

Hát ezért nem fakadtam sírva, amikor a csomagjaidat kirúgdostad az ajtón, és becsaptad magad után. Mintha ő tehetne mindenről.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.