A bélszín Budapest módra igazi luxusétel, ami fővárosi turistás éttermek kínálatából le nem szedhető. Magyaros, házias, a klasszikus hazai konyha kiválóságait ötvözi – a legnemesebb alapanyagokkal.
Az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült először a Budapest szelet, amiben a legnépszerűbb magyaros ízeket a legnemesebb alapanyagokkal kombinálták a kreatív szakácsok, holott ebben az időben biztosan nem gyakran került az étel főbb alapanyagaiból a budapestiek tányérjaira. '56 után 2 évvel bélszín és libamáj képviselte a magyar konyhát a világkiállításon – kis magyar abszurd –, lecsós raguval és egy kis zöldborsóval körítve. Mondjuk e két utóbbi tényleg klasszikus és mindig jó, mindenkinek megengedhető hazai kedvenc.
Ez Magyarország legnagyobb látványossága a Google szerint
Az interneten böngészve rábukkantam egy izgalmas térképre arról, a különböző országokban mi a legnagyobb nevezetesség. Legalábbis a Google szerint. Gondoltátok volna, hogy Magyarországon ez végez a dobogó felső fokán?
A cikket ITT olvashatjátok tovább.
A hús-máj-lecsó-borsó tényleg jó kombó, még akkor is, ha nem bélszínből és libamájból, hanem jóval pénztárcabarátabb húsokkal készítjük, például pulykacombbal, sertéskarajjal, csirke- vagy pulykamájjal. Így szerencsére elterjedt az egyszerűbb, de ugyanannyira finom egyszerűsített, háziasított változata is a „nemzeti” fogásnak, ami gasztronómiánkat volt hivatott népszerűsíteni a világkiállításon.
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!