Egyéb kategória

Tipikus beszólások, amiket biztos ti is megkaptok, ha gyakran hordtok feketét

Elvileg a divatnak az önkifejezésről kellene szólnia, hogy mindenki azt visel, amit csak akar. De akkor miért teszünk megjegyzéseket egymás külsejére? Összegyűjtöttem a legidegesítőbb beszólásokat, amiket rendre megkapok azért, mert imádom a fekete színt. 

vous - 2021.04.11.
Tipikus beszólások, amiket biztos ti is megkaptok, ha gyakran hordtok feketét

A fekete szín ugyanis különleges. Van, aki imádja, van, aki utálja, de egy biztos: nem lehet közömbösnek lenni vele. Szóval, most ünnepélyesen beismerem, hogy én kifejezetten odavagyok ezért a színért, szinte a ruhatáram fele fekete, vagy nyomokban feketét tartalmazó darab. És én megértem, ha valakinek nem tetszik, vagy úgy gondolja, hogy távol áll a személyiségétől, ám cserébe annyit kérek, hogy fogadjátok el, ha valaki nem így érez.

Mert sokan sajnos még mindig előítéletesek, és rögtön jönnek a megjegyzések, mint például „már megint feketében vagy”. 

Most a legtipikusabb beszólásokat gyűjtöttem össze nektek!

1. „Olyan gyászos ez a szín”

Hát, szerintem egyáltalán nem. Csak tudni kell okosan viselni.

Objektum doboz

2. „Biztos vékonyabbnak akarsz tűnni”

Miért is következik egymásból ez a két dolog? Oké, hogy a fekete szín optikailag is előnyös lehet, de nem hinném, hogy rögtön arra kell gondolni, hogy ez az egyetlen oka valakinek, hogy sötét ruhákba bújjon. Például arra ilyenkor miért nem gondolnak, hogy egyszerűen csak tetszik? 

Objektum doboz

3. „Nem unalmas így a ruhatárad?”

Tipikus alfaja a „de hát minek öt fekete felső, mindegyik ugyanúgy néz ki”. Na ne már! Először is az, hogy valami sötét vagy épp egyszínű, egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyhangú lenne. Például izgalmas kiegészítőkkel simán fel lehet dobni. Meg amúgy is, a fekete igazi must-have szín. Szinte kivétel nélkül jól áll mindenkinek, és legalább rengeteg mindennel variálható. Igazi főnyeremény!

Objektum doboz

4. „Nyáron biztosan megsülsz benne”

Először is tisztázzunk valamit! Nyáron mindenkinek melege van, mindegy, hogy miben vagytok. Az egyetlen megoldás a víz közelsége lehet, de persze a munka és egyéb kötelezettségek lehetetlenné teszik, hogy 0–24-ben a strandon lógjunk. Szóval maradnak a lenge ruhák és az árnyék. És a fekete szín, amit nyáron is nyugodtan viselhettek, ha szeretnétek, hiszen a végeredmény miatt tutira megéri!

Objektum doboz

5. „Miért akarsz ugyanúgy kinézni, mint mindenki más?”

Az, hogy egyre divatosabbak a sötét színű ruhák, nem azt jelenti, hogy ti már nem vehettek fel soha semmi feketét! Ha eddig is szerettétek, akkor ne foglalkozzatok a többiekkel! Hiszen a ti stílusotok is csak rátok jellemző, és nem fog egy az egyben visszaköszönni az utcán. Főleg, ha néha-néha bevállaltok különlegesebb darabokat is, amiket aztán jól kombinálhattok a későbbiek során is.

Objektum doboz

6. „Miért pont a fekete? Annyi szép szín van még”

Az lehet, de a fekete nem csak egy szín. Ez egy életérzés. A fekete ruhák elegánsak, nem feltűnőek, mégis kitűnhettek velük a tömegből. És szinte végtelenféleképpen lehet variálni! Nem véletlen, hogy az a bizonyos kis fekete annyi év után folyamatosan őrzi első helyét az alkalmi ruhák terén…

Objektum doboz

A lényeg, hogy ha szeretitek a fekete színt, miért ne hordhatnátok? Szóval, ha legközelebb valaki megjegyzéseket tesz a külsőtökre, ne feledjétek: nagy levegő, hatalmas mosoly, és ne húzzátok fel magatokat! Elég csak annyit mondani:

Köszönöm szépen, de ez vagyok én. Fekete ruhákban vagy anélkül. De büszkén vállalom.

fekete nadrág

Tavasszal (és nyáron is) menő: így lehettek stílusosak tetőtől talpig feketében

Ha csak egyetlen színt viselhetnétek életetek végéig, mi lenne az? Hát persze hogy a FEKETE! Tévedés, hogy ez a szín unalmas vagy komor hangulatú. Igenis lehet stílusos, csak megfelelően kell viselni!

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek