Egyéb kategória

A spanyol jeges csodaleves: gazpachót mindenkinek!

Valóságos vitaminbomba, csupa frissítő és alakbarát, valamint olyan egyszerű elkészíteni, akár egy turmixot. Folyékony salátának is nevezhetnénk a gazpachót, ami hűsít, felpörget és laktat egyszerre, mindehhez elképesztően finom is.

vous - 2017.06.04.
A spanyol jeges csodaleves: gazpachót mindenkinek!

A spanyol konyha remeke a gazpacho, igazi adu ász, amit akár magunkkal vihetünk üvegbe zárva munkahelyre vagy strandra, ideális gyors ebéd vagy vacsora, de egy kerti partin vagy baráti grillezésen is mennyei előétel lehet, ráadásul laktóz- és gluténmentes, vegán és egészséges fogás.

Ezer változata létezik, de a klasszikus spanyol recept alapja mindig érett, édes paradicsom, egy kis paprika, hagyma, uborka és fokhagyma, amit egy kevés ecettel és olívaolajjal turmixolnak össze.

A spanyolok gyakran tesznek bele egy kis kenyeret is: a kenyérbelet összetépkedve adják a zöldségekhez, ami a mixelés során eltűnik: ettől krémesebb, simább, homogénebb lesz.

churros01

Gazpcho mellé ideális desszert: a világhírű spanyol fánk: a churros!

Olajban sül, de nem kerek, könnyű és levegős a tésztája, de nem kelt tésztából készül. Hagyományosan csokiszószba mártogatják – és nem csak farsang idején!

A zöldségek arányai változhatnak, ahogy a leves sűrűsége is: nincsenek szabályok, a saját ízlésünkre hallgassunk: ha szeretjük, készíthetjük paprikásabbra vagy uborkásabbra, paradicsomosabbra, vadulhatunk a fokhagymával, ha épp azt szeretjük. Akár hígíthatjuk egy kis vízzel vagy zöldségalaplével ivósra, vagy hagyhatjuk sűrűbbre, kanalazhatóra.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.