Egyéb kategória

Segítség, nincs szomjúságérzetem! – avagy így szoktam rá a rendszeres vízivásra

A vízivás természetes életösztön, nem? Aha! Csak nálam nem. Szerintem belőlem hiányoznak olyan alapvető túlélési ösztönök, amelyek szólnak, hogy kezdek a kiszáradt kaktuszok sorsára jutni. Márpedig kiszáradt kaktusszá avanzsálódni azért már tehetség, lévén, hogy a kaktusz elég szívós kis valami. Na, hát jelentem, nekem sikerült!

vous - 2017.06.03.
Segítség, nincs szomjúságérzetem! – avagy így szoktam rá a rendszeres vízivásra

Az egész úgy kezdődött, hogy túl kevés időm lett. Ez nagyon pitin hangzik, de attól még igaz. Tudjátok, van az az állapot, amikor annyira sok a teendőtök, hogy inkább nem esztek, nem isztok, és még a pisit is visszatartjátok, mert még gyorsan megírjátok ezt a beadandót, azt a cikket, amazt az emailt. Aztán rátok borítja az este a sötétség leplét, és jön vele a sírósan korrgó gyomor, na meg a szomjúságérzet. Szomjúságérzet? Á, ugyan!

Meglepő felfedezés, de egy idő után, ha ilyen szörnyen egészségtelen életmódot éltek, akkor a szomjúságérzetetek eltűnik.

Egyszerűen nem tudjátok felismerni az ingert, csak érzitek, hogy valami nem oké, és általában éhségnek fogjátok fel, és esztek is gyorsan valamit, hogy jobban érezzétek magatokat. Ezek többnyire nem túl egészséges falatok, ráadásul a nem létező éhségeteket csillapítjátok, hiszen vizet azt nem kap a szervezetetek. Cserébe viszont reggelente gyönyörködhettek a ráncaitokban, a szürke bőrötökben és a sötét karikáitokban. Ilyenkor persze rögtön kétségbeestek, hogy valami komoly bajotok van, vagy egyszerűen csak napok alatt öregedtetek vagy öt évet, pedig ezt úgy hívják, kérem szépen, hogy

D.E.H.I.D.R.A.T.Á.L.T.S.Á.G.

Szerencsére kitartó munkával újra vissza lehet rá szokni, csak okuljatok az én példámból, és ne kövessétek el az én hibáimat. Akkor minden szuper lesz, és ismét babapopsi puhaságú lesz az arcbőrötök!

Szerváljatok egy kulacsot!

Lehetőleg olyat, amit eléggé szerettek ahhoz, hogy soha ne adjátok ki a kezetekből, és mindenhová – munkahelyre, suliba – hurcoljátok magatokkal. Természetesen színültig töltve! Jó, ha az üveg minimum 700 milliliteres, mert akkor egy húzóra megisztok tuti majdnem egy litert, és már nem kell sok a kettőhöz. És higgyétek el, ha túl kicsi kulacsot vesztek, akkor lusták lesztek újratölteni, meg el is feledkeztek róla.

Ugyanúgy a poharas megoldás sem túl praktikus. Ugye, elvileg napi 8 pohár vizet lenne ideális meginni, de úgy a harmadik pohár után elveszítitek majd a fonalat, hogy mennyinél is jártok. Nem, a rovátkázás sem old meg semmit, higgyétek el! A negyedik után már azon fogtok agyalni, hogy behúztátok-e a harmadik vonalat, vagy amit most isztok, az az ötödik pohár-e?! Mindegy is, gondoljátok majd, és biztos, ami biztos, behúztok magatoknak hatot. És máris helló, hidratáltság! A kulacs viszont nem hazudik, tudja, mennyit ittatok aznap!

Objektum doboz

Ne hagyjátok, hogy a pasitok elcsaklizza az üveget!

Azt hiszitek, viccelek, de nem. Nincs annál hervasztóbb, amikor a pasitok a tikkasztó melegben lecsap a vizetekre. Ez ugyanis eléggé megnehezíti, hogy kövessétek, mennyit ittatok aznap. Amikor a nap folyamán többször rápislantotok a kulacsra, és észreveszitek, hogy kevesebb benne a víz, először jólesik a tudat, hogy mennyit ittatok már. De amikor gyanúsan és drasztikusan fogy a víz, miközben ti nem ittatok belőle egy órája, akkor az elég WTF érzés.

Objektum doboz

Hozzatok áldozatot: pisilni napkeltétől napnyugtáig, percenként

Na jó, nem percenként, de az első pár napban szabályosan kiakadtam, hogy állandóan a mellékhelyiségbe kell rohangálnom. Nincs mese, ha iszol, akkor pisilsz, és nem keveset. 

Objektum doboz

Társítsatok hozzá egy kis luxust!

Attól, hogy vizet isztok, még lehettek királynők! Ha már unjátok a sima vizet, ízesítsétek gyümölcsdarabkákkal, és készítsetek hozzá gyümölcsös, mentás jégkockákat! Ki mondta, hogy csak a koktéloknak jár a napernyő?!

viz-gyumolcs1

A házi gyümölcsvíz a legjobb módszer, hogy rászokjatok a vízivásra

Bizony, az ízesített vizek nem összekeverendők cukrozott társaikkal! Ezek csupán friss vízből és friss gyümölcsökből állnak. Ha unjátok a sima vizet, akkor cseréljétek le az alábbi két hűsítő finomságra:

  • Epres-áfonyás csodavíz
  • Uborkás-zöld citromos frissítő

A recepteket itt találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.