Egyéb kategória

Az örök kérdés: nyaralás főzéssel vagy főzésmentesen?

Hivatalosan is itt a nyár, már mindenki tervezi az utazást, nyaralást. Enni majd persze a pihenés alatt is kell, de szükséges-e főzni is, vagy úgy már nem igazi a kikapcsolódás?

vous - 2017.06.03.
Az örök kérdés: nyaralás főzéssel vagy főzésmentesen?

Ahány nyaralás, annyiféle a válasz, amit még az is variálhat, hogy gyerekekkel, családdal utazunk, vagy csak édes kettesben, belföldre vagy külföldre, netán a saját nyaralónkba, van-e valamilyen táplálékérzékenységünk… Az sem mindegy persze, milyen vastag a pénztárcánk. Illetve az is fontos, mennyire vagyunk nyitottak, kíváncsiak – gasztronómiailag.

Amikor megáll az idő – Romantikus mozgóképsorozat Budapestről

Ezek a városok a legdrágább és legolcsóbb turistalátványosságok – vajon hol áll Budapest?

A nyaralás a pihenésről szól, persze csak a pénztárcánk jóváhagyásával. Ezért általában kénytelenek vagyunk figyelembe venni a szálláson és az útiköltségeken kívül azt is, vajon mennyire drága egy-egy országban eltölteni akár egyetlen napot is. Most összevetették a legnépszerűbb turistalátványosságokat ár alapján, és Budapest is ott van a listán – de vajon hol végeztünk?

Van az a típus – és ez nem vicc – , aki egy horvátországi tengerparti nyaraláshoz megpakolja a csomagtartót hűtőládákkal, hazai hagymával, pirospaprikával, előkészített és lefagyasztott hússal, és az apartmanban váltakozva készíti a pörköltet nokedlivel és a rántott húst sült krumplival. Még véletlenül sem kíváncsi arra, milyen egy jó helyi pljeskavica. Őket felesleges győzködni arról, milyen izgalmas felfedezni a helyi konyha kincseit, nevezetességeit – pedig így van!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek