A lava cake vagy lávasüti egy csupacsoki desszert. Kívül szilárd, belül folyós, frissen és forrón az igazi, és egész egyszerűen mindenkit levesz a lábáról. Ráadásul elkészíteni sem bonyolult, csak néhány trükköt kell alkalmazni.
A lávasütit állítólag egy sokcsillagos francia séf kísérletezte ki és debütált vele a '80-as évek végén egy New York-i étteremben. De ezt nagyon sokan vitatják és cáfolják, és valóban vannak korábbi receptek is, igaz, nem ezzel a névvel, de a folyékony vagy rezgős belsejű suflé vagy soufflé, vagyis felfújt tényleg nem új találmány.
A desszert, ami berobban az életetekbe
Ez az a süti, aminek senki nem tud ellenállni: nagyon csokis, forró, izgalmas, ahogy az első kanálnál kicsordul belőle a fényes csokiláva, és mindent betölt az a nagyon kakaós, intenzív illat.
A cikk ITT folytatódik!
A lávasütit leggyakrabban étcsokiból készítik, pedig a méltatlanul mellőzött fehér csokoládéval is isteni változatokat kreálhatunk. Tavasszal sokkal könnyebb, üdébb a fehércsokis változat, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól megbolondítható egy kis illatos likőrrel. Sokkal krémesebb, olvadékonyabb, mint a magas kakaótartalmú étcsoki. Emellett érdemes tudni azt is, hogy
a fehér csoki legjobb barátai a friss bogyósok, mint a mostanság szezonját indító eper és málna, de az áfonya és a szeder is remekül passzol hozzá.
Azért is imádnivaló ez a csokibomba, mert gyorsan és egyszerűen elkészül, így villámdesszertnek és ünnepi zárófogásnak is ugyanúgy megfelel.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!