Egyéb kategória

Forró csábító csokicsoda: isteni lávasüti egyszerűen

A lava cake vagy lávasüti egy csupacsoki desszert. Kívül szilárd, belül folyós, frissen és forrón az igazi, és egész egyszerűen mindenkit levesz a lábáról. Ráadásul elkészíteni sem bonyolult, csak néhány trükköt kell alkalmazni. 

vous - 2017.05.19.
Forró csábító csokicsoda: isteni lávasüti egyszerűen

A lávasütit állítólag egy sokcsillagos francia séf kísérletezte ki és debütált vele a '80-as évek végén egy New York-i étteremben. De ezt nagyon sokan vitatják és cáfolják, és valóban vannak korábbi receptek is, igaz, nem ezzel a névvel, de a folyékony vagy rezgős belsejű suflé vagy soufflé, vagyis felfújt tényleg nem új találmány. 

lava-suti-csokis

A desszert, ami berobban az életetekbe

Ez az a süti, aminek senki nem tud ellenállni: nagyon csokis, forró, izgalmas, ahogy az első kanálnál kicsordul belőle a fényes csokiláva, és mindent betölt az a nagyon kakaós, intenzív illat.

A cikk ITT folytatódik!

A lávasütit leggyakrabban étcsokiból készítik, pedig a méltatlanul mellőzött fehér csokoládéval is isteni változatokat kreálhatunk. Tavasszal sokkal könnyebb, üdébb a fehércsokis változat, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól megbolondítható egy kis illatos likőrrel. Sokkal krémesebb, olvadékonyabb, mint a magas kakaótartalmú étcsoki. Emellett érdemes tudni azt is, hogy

a fehér csoki legjobb barátai a friss bogyósok, mint a mostanság szezonját indító eper és málna, de az áfonya és a szeder is remekül passzol hozzá.

Azért is imádnivaló ez a csokibomba, mert gyorsan és egyszerűen elkészül, így villámdesszertnek és ünnepi zárófogásnak is ugyanúgy megfelel.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek