Egyéb kategória

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

A Fülöp-szigetek jellegzetes desszertje a halo halo, ami annyira bizarr, hogy sokan a csodájára járnak. Mivel a több mint 7000 szigetből álló trópusi országban ugyancsak meleg van, az látatlanban is kitalálható, hogy jeges édességről van szó, de előre szólunk, nagyon fura!

vous - 2017.05.18.
Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

A halo halo jelentése kevert, pontosabban „kever kever”, és tényleg nem lehetne jobb nevet találni neki, mivel nagyon sokféle alapanyagból készül, amit egy pohárban vagy kehelyben egymásra halmoznak. Majd az alapanyagokat elkeverik, és vagy kanalazzák, vagy kortyolgatják, mert a nagy melegben gyorsan olvad.

A helyiek egészen elképesztő kombinációkat képesek bekanalazni, de a turisták által is kedvelt fagyis desszertből jóval szelídebb változatok is léteznek. 

Objektum doboz

A halo halo alapja forgácsolt jég, amit eredetileg egy nagy tömbből késsel vagy fémlapáttal kapargatnak le, ezt különféle karamellizált és friss gyümölcsökkel rétegezik. Erre jön némi kókuszhús, tápiókagyöngy vagy gyümölcszselé, majd ezt meglocsolják sűrített tejjel. Végül megkoronázzák 1-2 gombóc jamgyökérből készült lila fagyival, és többnyire a tetejére még egy kis karamellizált tejpuding is kerül.

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon