Egyéb kategória

Tuti tippek, hogy a ruháitok látszólag a helyükön legyenek

Emlékszem, annak idején úgy került hozzánk a szobabicikli, hogy szinte kórusban jelentettük ki a férjemmel, hogy nem, a bringa kormánya NEM lesz ruhatartó! Ehhez képest most nem merek a bringára nézni, mert kisülne a szemem az igazságtól.

vous - 2017.05.13.
Tuti tippek, hogy a ruháitok látszólag a helyükön legyenek

Hiába, a rohanó hétköznapok megteszik a magukét, nem mindig van idegzetem összehajtogatni a ruháimat, úgyhogy előbb vagy utóbb nyer a lehajítgatós módszer, de azok legalább fixek: a kanapé karfája, a bicikli kománya, a szárító. Szerencsére vannak apró módszerek, amikkel látszólag rendet tudtok tartani, még ha a ruháitok elöl is maradnak.

Tartsátok a ruhátokat létrán!

Minden vágyam egy szép, natúr vagy fehér színű létra. A létra ugyanis szerintem eszméletlen jól néz ki hálószobában a falnak támasztva, tárolóként pedig minden problémámat megoldaná. A létrára hajtott ruhák ugyanis sokkal jobban néznek ki, mint ha székre dobálnátok, emellett pedig nem is gyűrődik annyira a ruha. (És jól néz ki. JÓ, NEM ÍROM LE TÖBBET!)

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Elő az akasztóval!

Szerintem a ruhaszétdobálás legfőbb oka az, hogy gyűlölnek az emberek hajtogatni. Éppen ezért én az akasztókat preferálom, a legtöbb ruhám már akasztón lóg, az más kérdés, hogy szortíroznom is kéne, ahogyan Eszter teszi mindig, de garantáltan jobb, mint hajtogatni. Ráadásul egy-egy darabot simán elöl is hagyhattok, mert akár a szoba díszeként is megállja a helyét. Nézzétek csak!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Tároljátok kosárban!

Vagyis bármilyen kosárféleségben. Ott vannak például a CUCC papírzsákjai különféle méretben, vagy a fonott kosarak, drótkosarak. De még egy régi borosláda is megfelel a célnak, ha jól illik a lakás hangulatához. Annyi, hogy a legfelső ruhát vagy hajtsátok össze szépen, vagy takarjátok le valami szép párnával, textillel.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Takarjátok le valamivel!

Ha már semmiképpen nem tudtok lemondani a ledobálásról, akkor legalább fedjétek el jótékonyan a bűn jeleit valamilyen szép dologgal: például szerezzetek be csodaszép, puha takarókat, és terítsétek azt a ruhahalmok fölé. A látvány kellemes lesz, mintha éppen most hámoztátok volna le magatokról a finom rétegeket. Ki tud rosszra gondolni egy bájos takaró láttán?! Na ugye!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

petrushka

„Megcsináltuk a saját tűmet seprűnyélből és benzincsőből” – A Petrushka kötött cuccok készülése izgalmasabb, mint gondolnátok

Van abban valami varázslatos, ahogy egy fonalszálból sál, pulóver vagy esetleg takaró készül. Ha pedig óriási fonalból készül, hatalmas szemekkel, az még izgalmasabb. A Petrushka márkanéven készülő cuccok abszolút Pinterest-kompatibilisek: itthon készülnek, de a világ bármely pontján megállnák a helyüket – még a legtrendibb pontokon is. A márkanév mögött Rövid Petra áll, vele beszélgettünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.