Egyéb kategória

Hasat be, lábakat elő! – Alma típusú lányok, ezekre figyeljetek nyáron!

Azt mondják, egy alma testalkatú nőnek nincs könnyű dolga, ha az öltözködésről van szó. De nyugi, erről szó sincs! Ahogy a világ nem fekete és fehér, úgy a testalkatok között sincs jó vagy rossz. Minden csak nézőpont kérdése, és ha ismeritek az adottságaitokat, a legjobbat hozhatjátok ki magatokból. Hogy mikre figyeljen egy alma testalkattal rendelkező nő a nyár közeledtével? Eláruljuk! 

vous - 2017.05.05.
Hasat be, lábakat elő! – Alma típusú lányok, ezekre figyeljetek nyáron!

Ti is az alma testalkatúak közé tartoztok, ha…

 • a karotok és a felsőtestetek szélesebb,
 • átlagos vagy nagy a melletek,
 • a kerek vonalak jellemzőek pocak tájékon,
 • a testetek középső része a leghangsúlyosabb,
 • nincs hangsúlyos derekatok,
 • keskeny a csípőtök,
 • vékony a lábatok.

Kíváncsiak vagytok, ki tartozik az almák közé?

Adele

Objektum doboz

Jennifer Hudson

Objektum doboz

Oprah

Objektum doboz

Ne féljetek a mély dekoltázstól!

Az alma testalkat egyik fő jellemzői a nagy mellek, így érdemes kihasználni ezt a szuper adottságot. Ahhoz, hogy a problémás részekről elterejük a figyelmet, a legjobb, ha a mellekre helyezzük a hangsúlyt. Érdemes mélyen dekoltált, V nyakú felsők közül választanotok, és a szemek máris nem a hasra szegeződnek! Fontos azonban, hogy vékony, lágy esésű anyagokból válogassatok, és a csíkos, nagy mintákkal ellátott darabokat kerüljétek, ezekkel ugyanis kiemelitek azt, amit igazából nem szeretnétek.

Jöhet a darázsderék!

Mivel nem minden nő szeretne mélyen dekoltált felsőkben hódítani, így jöhet a B terv! Az alma testalkatú nők általában nem rendelkeznek darázsderékkal, így érdemes erre rámenni. Fontos megjegyezni, hogy nem szabad a hasat még jobban hangsúlyozni, de tilos emiatt zsákruhákba bújni. Helyezzétek a hangsúlyt a derékra egy karcsúcsított ruhával, egy szűkített blézerrel vagy slim-fit inggel, derékövvel. 

Forrás:
Molnár Anikó

Villantsatok lábakat! 

A harmadik ütőkártya egy alma nő öltözködésében a lábak. Ne feledjétek, a testalkat jellemzői között szerepeltek a vékony, formás lábak, nem érdemes rejtegetni őket. Válasszatok ceruzaszoknyát vagy egy lefelé bővülő, A vonalú fazont, egyre azonban figyeljetek: mindig a mini és a térdig érő hosszúság között mozogjatok – a túl hosszú szoknya ugyanis összenyomhatja a lábakat. Inkább nadrágpártiak vagytok? Válasszatok egyenes szárú vagy lefelé szűkülő fazonok közül! A lényeg, hogy kerüljétek a teljesen bő vagy lefelé bővülő, trapéz fazonokat. 

600

Vásárolni készültök? Ezek a cikkek nektek szólnak! 

Mit tehettek még?

 • Ne vegyetek bő, zsákruhákat, helyettük válasszatok lefelé bővülő darabokat.
 • Kerüljétek a nehéz anyagokat.
 • Felejtések el a vízszintes csíkozást.
 • Helyezzétek a hangsúlyt a lábakra vagy a mellekre egy hangsúlyos ékszerrel vagy cipővel.
 • Hordjatok tunikákat – kényelmes, és elrejti, amit szeretnénk.
 • Mellőzzétek a húzott, fodros felsőket.

Nos?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.