Egyéb kategória

Ugye nem felejtettétek el felhúzni a telefont? Dolgok és tárgyak, amiket felváltott az okostelefon

A rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően már szinte minden hétköznapi teendőket csupán egy okostelefon segítségével letudunk. Persze van, aki nem él vele, és inkább marad a hagyományos megoldásnál – papírnál – , de ott a másik véglet, aki szinte a telefonja nélkül el sem tudna menni bevásárolni. Teljesen mindegy, melyik kategóriába tartozunk, tagadhatatlan, hogy bizony tárgyak teljesen eltűntek az életünkből az okostelefonok miatt.

vous - 2017.05.01.
Ugye nem felejtettétek el felhúzni a telefont? Dolgok és tárgyak, amiket felváltott az okostelefon

Jegyzetfüzet

Bár sokan vannak, akik nem szeretik igénybe venni a telefon jegyzet funkcióját, akad olyan helyzet, amikor nincs kéznél a notesz, így a telefonba pötyögjük be a tudást… 

Objektum doboz

Ébresztőóra

Biztosra veszem, hogy nagyon kevesen használtok hagyományos vekkert: a telefont állítjuk be ébresztésre.

Felhúzzuk a telefont!

Objektum doboz

Számológép

Igaz, ezt már a számítógép is megtette, és talán a gimis matekórákon és az érettségin előkerül, de amúgy a számológép a fiókban pihen. 

Objektum doboz

MP3-lejátszó

Mindig a telefonunkra pakoljuk a dalokat, és a lejátszási listából hallgatjuk, vagy igénybe veszünk digitális zenei szolgáltatásokat.

Objektum doboz

telefon-mobil

Egy hét internet nélkül?! Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

Sziasztok, Mojzes Nóra vagyok, laptop- és sorozatfüggő. Valószínűleg ezzel a mondattal kezdenék egy csoportterápián. Szerencsére az egyhetes detox alatt önsegítő csoportot nem kellett felkeresnem, úgy éreztem, egyedül is le tudom gyűrni a függőségemet. Nem kell rosszra gondolni, nincsenek se alkohol-, se drogproblémáim, a tech cuccok viszont legalább annyira függőséget okozhatnak, mint a bódítószerek, talán csak kevésbé károsak. Talán… Belevágtam egy egyhetes digitális detoxba!

Bárányok számolgatása

Esténkét, ha nem jön álom a szemünkre, még véletlenül sem kezdjük el számolgatni a bárányokat. Előkapjuk a telefont, és pörgetjük. Amikor kiesik a kezünkből, és arcon vágjuk magunkat, akkor tudjuk, közel jár az álommanó! 

Objektum doboz

Újság vagy tisztítószer-összetevők olvasgatása a mosdóban

Sokan telefonnal járnak oda, ahová a király is gyalog jár!

Objektum doboz

Számítógép

Ma már az okostelefonok is tudják azt, amit egy számítógép, bár nem annyira kényelmesek, ezért maradhattak még fent a laptopok. 

Objektum doboz

Bevásárlólista stb…

Mivel már szinte minden élethelyzetre van applikáció, így a bevásárlást, az edzést vagy akár a havi pénzügyeinket is megtervezhetjük az okostelefonunk segítségével. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.