Egyéb kategória

Ugye nem felejtettétek el felhúzni a telefont? Dolgok és tárgyak, amiket felváltott az okostelefon

A rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően már szinte minden hétköznapi teendőket csupán egy okostelefon segítségével letudunk. Persze van, aki nem él vele, és inkább marad a hagyományos megoldásnál – papírnál – , de ott a másik véglet, aki szinte a telefonja nélkül el sem tudna menni bevásárolni. Teljesen mindegy, melyik kategóriába tartozunk, tagadhatatlan, hogy bizony tárgyak teljesen eltűntek az életünkből az okostelefonok miatt.

vous - 2017.05.01.
Ugye nem felejtettétek el felhúzni a telefont? Dolgok és tárgyak, amiket felváltott az okostelefon

Jegyzetfüzet

Bár sokan vannak, akik nem szeretik igénybe venni a telefon jegyzet funkcióját, akad olyan helyzet, amikor nincs kéznél a notesz, így a telefonba pötyögjük be a tudást… 

Objektum doboz

Ébresztőóra

Biztosra veszem, hogy nagyon kevesen használtok hagyományos vekkert: a telefont állítjuk be ébresztésre.

Felhúzzuk a telefont!

Objektum doboz

Számológép

Igaz, ezt már a számítógép is megtette, és talán a gimis matekórákon és az érettségin előkerül, de amúgy a számológép a fiókban pihen. 

Objektum doboz

MP3-lejátszó

Mindig a telefonunkra pakoljuk a dalokat, és a lejátszási listából hallgatjuk, vagy igénybe veszünk digitális zenei szolgáltatásokat.

Objektum doboz

telefon-mobil

Egy hét internet nélkül?! Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

Sziasztok, Mojzes Nóra vagyok, laptop- és sorozatfüggő. Valószínűleg ezzel a mondattal kezdenék egy csoportterápián. Szerencsére az egyhetes detox alatt önsegítő csoportot nem kellett felkeresnem, úgy éreztem, egyedül is le tudom gyűrni a függőségemet. Nem kell rosszra gondolni, nincsenek se alkohol-, se drogproblémáim, a tech cuccok viszont legalább annyira függőséget okozhatnak, mint a bódítószerek, talán csak kevésbé károsak. Talán… Belevágtam egy egyhetes digitális detoxba!

Bárányok számolgatása

Esténkét, ha nem jön álom a szemünkre, még véletlenül sem kezdjük el számolgatni a bárányokat. Előkapjuk a telefont, és pörgetjük. Amikor kiesik a kezünkből, és arcon vágjuk magunkat, akkor tudjuk, közel jár az álommanó! 

Objektum doboz

Újság vagy tisztítószer-összetevők olvasgatása a mosdóban

Sokan telefonnal járnak oda, ahová a király is gyalog jár!

Objektum doboz

Számítógép

Ma már az okostelefonok is tudják azt, amit egy számítógép, bár nem annyira kényelmesek, ezért maradhattak még fent a laptopok. 

Objektum doboz

Bevásárlólista stb…

Mivel már szinte minden élethelyzetre van applikáció, így a bevásárlást, az edzést vagy akár a havi pénzügyeinket is megtervezhetjük az okostelefonunk segítségével. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.