Egyéb kategória

„Ááá, úgysem sikerül” – így lettem pesszimista emberből hirtelen optimista

„Egészen mostanáig nem volt önbizalmam, valahogy mindig pesszimista voltam. Sokan mondták, hogy ez nem jó dolog, de nem érdekelt, nekem az volt a jó, amit én gondolok, más véleménye nem számított. A barátaim így szerettek, vagyis próbáltak rajta(m) változtatni, de nem jártak sikerrel és hagyták is a dolgot. De egyszer csak minden megváltozott” – kezdi történetét Anna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Hancz Annamária írását olvashatjátok.

vous - 2017.04.27.
„Ááá, úgysem sikerül” – így lettem pesszimista emberből hirtelen optimista

Hogy mi kellett ehhez a változáshoz? Egy srác. De kezdjük is az elején: volt barátom, de úgy éreztem, nem jó a számomra, és mindig más srácokat nézegettem. Ezt ő már megszokta, és nem törődött vele. Egyszer kinéztem magamnak valakit, de mivel pesszimista voltam, így a hozzáállásom az volt, hogy: „Úgysem lehet az enyém, ez csak egy álom. Nézni szabad, hiszen ő nem veszi észre.” Majd azon kaptam magam, hogy belehabarodtam. A párommal szakítottam, és inkább a tanulásra és a barátnőkre fordítottam a figyelmemet. És persze a srácra, aki állandóan a fejemben járt.

Azt vettem észre magamon, hogy kezdek megváltozni. Nyitottabb vagyok, egyre jobb a kedvem, és a fiús lány hirtelen elhagyta a laza külsőt – meg a focit is.

Senki se tudta, miért volt ez a változás, de egyre jobban éreztem magam a bőrömben. Már nem voltam annyira pesszimista többé.

Forrás:
Depositphotos

Eltelt pár év, szám szerint három, míg egy nap az a srác, akit kinéztem magamnak, rám írt. Nem tudtam mire vélni, de egyszer csak valóra vált az álmom: annyit beszélgettünk, hogy egymásba szerettünk. Szerintem ez kellett az önbizalmamnak, meg persze az, hogy valaki sokszor mondja, milyen szép vagyok. Nagyon jó érzés volt. Hogy mi van most? Végre örülök mindennek, bátran felveszek bármilyen csajos ruhát. Utáltam a magas sarkút, de megszerettem. Nagy változáson estem át, és mostanra eljutottam oda, hogy optimistán szemléljem a dolgokat és végre önbizalmam is van.

Olyan érzés, mintha kicseréltek volna.

Elárulom, mi az a három dolog, amit mindenképpen jegyezzetek meg egy életre:

  1. Ne higgyétek azt, hogy nem jöttök be annak a srácnak, akit kiszemeltek magatoknak. Mert lehet, hogy tévedtek, és ő lesz életetek nagy szerelme.
  2. Ne legyetek pesszimisták, hiszen ha adtok magatokra, jó kedvetek van, és hisztek magatokban, sok férfi felfigyel majd rátok.
  3. Az idő mindenre megoldás, csak várjatok a jó pillanatra, és merjetek álmodni.

Felejtsétek el a negatív hozzáállást! Találjátok meg azt, ami segít kizökkenni a pesszimizmusból, és álljatok át az optimisták táborába, hisz sosem tudhatjátok, mi vár rátok.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek