Egyéb kategória

„Az életemet kizárólag én irányítom” – 5 nő, aki önerőből vált sikeressé

Amikor meghallottam, hogy a mai nap témája a „függetlenség” lesz itt a VOUS-n, azonnal a Destiny’s Child Independent Women című száma indult el a fejemben. Hiába múlt ez a sláger vagy tízéves, a független nők előtti tisztelgés ma is aktuális. Összeállításunkban most öt olyan sikeres nő történetét ismerhetitek meg, akik önerőből váltak független nővé.

vous - 2017.04.13.
„Az életemet kizárólag én irányítom” – 5 nő, aki önerőből vált sikeressé

Diane von Furstenberg

Amerika első számú divattervezőjét mindenki ismeri, azt viszont kevesen tudják róla, hogy a független nő prototípusa lehetne: karrierjét nagyjából negyven évvel ezelőtt alapozta meg, amikor piacra dobott egy addig ismeretlen fazonú ruhadarabot, az átkötős ruhát. Bár nem jósoltak neki nagy jövőt, az átkötős ruha közönségkedvenc lett, így a tervezőnő divatházából az évek során igazi divatnagyhatalom lett. Ahogy Diane fogalmazott: az átkötős ruha fedezte a számláit egy életre. 29 éves volt, amikor a Newsweek címlapjára került, a magazinban megjelenő interjúban pedig azt nyilatkozta:

Az életemet kizárólag én irányítom.

Forrás:
Instagram

Sophia Amoruso

Még nem mond semmit ez a név? Pedig Sophia Amoruso történetét a Netflix is megvásárolta, hogy sorozatot készíthessenek belőle.

Sophia átlagos amerikai családba született, mégis sikerült felkerülnie a Forbes leggazdagabb self-made nőket összegyűjtő listájára, még 30 éves kora előtt.

A lány, aki 22 éves koráig alkalmi munkákból élt, semmi mást nem tett, mint hogy használt ruhákkal kezdett kereskedni az eBayen, Nasty Gal néven. Bár sokan foglalkoztak és foglalkoznak hasonlóval, Sophia nagyon hamar ráérzett a közösségi médiában rejlő lehetőségekre: a kezdetektől fogva a MySpace-en promotálta a kis vállalkozását. Pár év múlva, amikor kitiltották az eBayről, rövid időn belül elindította a saját webshopját, a Nasty Gal pedig egy igazi divatmultivá nőtte ki magát az évek alatt.

Forrás:
Instagram

Oprah Winfrey

Amerika első számú tévés kedvence a mélyszegénységből indult. Habár a nagyszülei csak annyit kívántak neki, hogy szolgálóként egy jó családhoz sodorja az élet, a sors más utat szánt neki. Oprah állítólag már kétévesen folyékonyan beszélt és olvasott. A tanulásra fektette a legnagyobb hangsúlyt. Amikor megnyert egy olvasási versenyt, a helyi rádiótól megkeresték, hogy lenne-e kedve hírolvasóként dolgozni iskola mellett – a kislány pedig igent mondott a lehetőségre.

Oprah karrierje ettől kezdve egyre feljebb ívelt, és a sikereit mindig kizárólag saját magának, illetve a tehetségének és a kitartásának köszönhette.

Forrás:
Instagram
oprah

Gyerekként cipője sem volt, ma a világ egyik legbefolyásosabb embere: 5 egyperces történet Oprah Winfrey életéből

Mélyszegénységbe született, ma 3 milliárd dollárra becsülik a vagyonát. A világ legbefolyásosabb emberei közt tartják számon: elég megemlítenie, mit olvas esténként, és a könyv napokon belül felkerül a bestsellerlistára. Magának köszönheti a sikerét, és mindenkit az érdekel, hogyan csinálta. Oprah Winfrey életét tanítani kellene – mi most 5 egyperces történetet osztunk meg róla.

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Jessica Alba

A hollywoodi színésznő nemcsak a mozivásznon sikeres, hanem az üzleti szférában is. Kevesen tudják, de Jessica megsokszorozta a vagyonát a The Honest Company névre keresztelt startup vállalkozásával, amely környezetbarát kozmetikai és babaápolási termékeket forgalmaz. A cég két év alatt dollármilliárdos vállalkozássá nőtte ki magát, mivel egy hatalmas piaci rést találtak – pedig Jessica akár a fenekén is ülhetett volna a munka helyett.

Forrás:
Instagram

J. K. Rowling

Minden idők legsikeresebb írója harminckét éves koráig szinte mélyszegénységben élt, túl volt egy váláson, és alig tudta eltartani első gyermekét. Amikor már minden tönkrement körülötte, minden energiáját egyetlen dologra összpontosította: az első Harry Potter-könyv megírására. Elmondása szerint mindig is hitt benne, hogy ha elkezdi az írást, és megjelenik a könyv, sikeres lesz – és ez be is igazolódott. J. K. Rowling a Harry Potter-sorozat minden egyes részével a toplisták élén debütált és minden eladási rekordot megdöntött.

A nő, aki egykor komoly megélhetési gondokkal küzdött, már hivatalosan is a legsikeresebb íróként van számontartva.

Forrás:
Instagram
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!