Egyéb kategória

Cirádák és rajzok – lessétek el a technikákat ezektől az Insta-kalligráfusoktól!

Ha egy szóval kéne leírnom az írás művészetét, akkor az a kalligráfia. Van valami iszonyúan szép abban, hogy egyesek tussal, ecsetfilccel varázsolnak cikornyás betűket a papírra. Izgalommal tölt el, amikor látom, hogyan váltakoznak a vékony és telt vonalak egy betűn belül, miközben azon kattogok, hogy ezt mégis hogy a frászkarikába csinálta!

vous - 2017.04.10.
Cirádák és rajzok – lessétek el a technikákat ezektől az Insta-kalligráfusoktól!

Egészen addig lamentáltam ezen, míg megvettem életem első tustollát, majd utána ecsetfilcét, és elkezdtem próbálkozni vele én is. Hát, nem mondom, hogy egyszerű volt. Eleve a tussal nehezebb, főleg, ha senki nem tanítja meg az alapokat, meg az sem mindegy, milyen tustollat használtok. Első próbálkozásra mindenképpen az ecsetfilcet ajánlom, nagyon finom kis tollhegye van, varázslatosan csúsznak ki belőle a különféle vonalak. 

Ha már elég jól megy a pingálás, azaz kiismertétek már a tollatokat, akkor már csak az a dolgotok, hogy rátapadjatok egy-egy Insta-fiókra. Rengeteg kalligráfiafan van, aki rövid videókkal mutatja meg, hogyan ír le egy-egy betűtípust, vagy éppen hogyan komponálja meg a rajzait. 

 Három kihagyhatatlan Gossip Girl-idézet mára

„Hisztis, flegma vagy éppen erotikus nőket rajzolok”

Cséfalvay Fanny grafikáit jól ismerhetitek, hiszen a VOUS felületén rendszeresen jelentek meg illusztrációi, rajzai a cikkek mellett. Fanny alakjai szexi, kétdimenziós nőalakok, akikkel dramaQueen néven találkozhattok a Facebookon és az Instagramon.

Ebben a cikkben arra kértük Fannyt, meséljen nőalakjairól.

Kelly, az alapos

Vele érdemes elkezdenetek a próbálgatást, ő ugyanis szépen, lassan, szavanként és betűnként halad. Videói talán uncsinak tűnnek, de higgyétek el, kezdőként még ez is sok elsőre!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A rajzmágus

Kár tagadni, aki elkezd kalligráfiával foglalkozni, előbb vagy utóbb a rajzolásra is rákap. A kalligráfia szinte kéz a kézben jár a rajzokkal, remekül kiegészítik egymást. Néhány rajzolós trükköt Daryl is megoszt veletek az Instáján.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szín- és cirádakirálynő

Magasabb szintje a kalligráfiának, amikor már eszközzel, színnel és felületekkel is játszotok. Ilyenkor lehet más az eszköz – ecsetfilc, tus, speciális vízfesték ceruza –, és ezeket fantasztikusan lehet variálni egymással. Nézzétek csak!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A komponáló

Nagy kedvencem, amikor hosszabb szövegekkel dolgoznak, és azok egyes szavait különféle írásképpel vegyítik. A végeredmény szinte olyan, mint egy rajz.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.