Egyéb kategória

5 érzelemdús, csodálatos filmzene a hűvösebb, bekuckózós napokra

Állítólag hamarosan végleg beköszönt a tavasz, de addig is számolnunk kell még néhány hűvösebb és szelesebb nappal. Mi ilyenkor bekuckózunk otthon, fogunk egy könyvet, betesszük a kedvenc filmzenénket, és egyszerűen csak pihenünk egy jót.

vous - 2017.04.06.
5 érzelemdús, csodálatos filmzene a hűvösebb, bekuckózós napokra

Zongoralecke (The Piano) – Michael Nyman

Ez az 1993-as film egy itthon kevésbé ismert gyöngyszem, olyan, mint egy érzelmi hullámvasút, és ezt a zenéje is tökéletesen tükrözi. Néha lelassul, aztán ismét felgyorsul, néha finom és lágy, máskor drámai. A mozit és a zenéjét is melegen ajánljuk.

Objektum doboz

Színes fátyol (The Painted Veil) – Alexandre Desplat

Alexandre Desplat összes munkáját ajánljuk, nem véletlenül jelölték már 8 Oscar-díjra. A William Somerset Maugham regényéből készült filmhez írt zenéje mégis kiemelkedik a többi közül. A klasszikus, romantikus zenében van valami kis egzotikus, ázsiai íz, egyszerűen meseszép.

Objektum doboz

Egy gésa emlékiratai (Memoirs of a Geisha) – John Williams

John Williams korunk legzseniálisabb zeneszerzője, és pont. Annyi feledhetetlen dallamot adott már nekünk, hogy felsorolni is nehéz: Star Wars, Schindler listája, Cápa, a Harry Potter-filmek… Nagy kedvencünk az Egy gésa emlékiratainak zenéje, mert olyan hihetetlenül érzelmes, szinte megszólal.

Objektum doboz

Eredet (Inception) – Hans Zimmer

A másik nagy öreg, Hans Zimmer is rengeteg filmzenéjével szerepelhetne a listánkon, de mi most az Eredetet választottuk. Ez amolyan felszabadító, nagyívű zene, amit hallgatva úgy érzi az ember, bármit elérhet, amit csak akar.

Objektum doboz

Szép remények (Great Expectations) – Patrick Doyle

A Szép remények fiatalságom egyik meghatározó filmje volt, ha még nem láttátok ezt az 1998-as változatot, nézzétek meg. Van ez a jelenet, ahol Ethan Hawke az esőben fut Gwyneth Paltrow-hoz, és ez a csodálatos zene szól alatta… Libabőr még most is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!