Egyéb kategória

Számomra a golden retriever a világ legcsodásabb kutyája, méghozzá ezért!

Aki imádja a kutyákat, előbb-utóbb megtalálja azt a fajtát, ami a leginkább közel áll a szívéhez. Számomra ez kétségkívül a golden retriever, és el is mondom, miért.

vous - 2017.04.06.
Számomra a golden retriever a világ legcsodásabb kutyája, méghozzá ezért!

Előre leszögezném, minden kutyát szeretek! Fogadtunk már örökbe állatmenhelyről is, és meg kell hogy mondjam, az a kutyus volt az egyik legokosabb, legszeretetreméltóbb kis élőlény. Ugyanakkor a szívemet még évekkel korábban elrabolta a saját golden retrieverem, jámbor viselkedésével, és azóta is imádom ezt a fajtát.

Forrás:
pexels.com

1. Mert nagyon okosak

Nem véletlenül lesz rengeteg golden retrieverből segítő kutya, ugyanis rendkívül nagy intelligenciával rendelkeznek, és gyorsan tanulnak. Ráadásul gyakran viszik őket tragédiák helyszínére is, mert nagyon jól megnyugtatják az embereket.

2. Nagyon jólelkű állatok

Az én goldenem mindig igazi kis jámbor kutyus volt, mindenki megsimogathatta, és sosem került összetűzésbe más állatokkal sem. Ő tipikusan az a kutya volt, aki mellett bármikor lehetett cicákat tartani, mert eszébe sem jutott bántani őket.

3. Igazi családi kutya

Imádja a gyerekeket, legszívesebben folyton körülöttük lenne, és tényleg vigyáz is rájuk. Talán nem véletlen, hogy a Marley meg én című filmben is épp egy goldent választottak főszerepre!

4. Egyszerűen gyönyörűek

Amikor valaki fajtiszta állatot választ, majdnem mindig azért teszi, mert külsőre nagyon tetszik neki. A golden szerintem az egyik leggyönyörűbb kutya, nagyobbacska testével és hosszú szőrével, mindegy, hogy kölyökről vagy felnőttről beszélünk!

Forrás:
pexels.com

De persze tudom, hogy ez relatív, hiszen rengeteg csodálatos kutya létezik még a világon. És persze ez nem csak a fajtisztákra vonatkozik, hiszen egy keverék is lehet gyönyörű, okos, barátságos személyiséggel.

Nektek melyik a kedvencetek, és miért?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon