Egyéb kategória

Számomra a golden retriever a világ legcsodásabb kutyája, méghozzá ezért!

Aki imádja a kutyákat, előbb-utóbb megtalálja azt a fajtát, ami a leginkább közel áll a szívéhez. Számomra ez kétségkívül a golden retriever, és el is mondom, miért.

vous - 2017.04.06.
Számomra a golden retriever a világ legcsodásabb kutyája, méghozzá ezért!

Előre leszögezném, minden kutyát szeretek! Fogadtunk már örökbe állatmenhelyről is, és meg kell hogy mondjam, az a kutyus volt az egyik legokosabb, legszeretetreméltóbb kis élőlény. Ugyanakkor a szívemet még évekkel korábban elrabolta a saját golden retrieverem, jámbor viselkedésével, és azóta is imádom ezt a fajtát.

Forrás:
pexels.com

1. Mert nagyon okosak

Nem véletlenül lesz rengeteg golden retrieverből segítő kutya, ugyanis rendkívül nagy intelligenciával rendelkeznek, és gyorsan tanulnak. Ráadásul gyakran viszik őket tragédiák helyszínére is, mert nagyon jól megnyugtatják az embereket.

2. Nagyon jólelkű állatok

Az én goldenem mindig igazi kis jámbor kutyus volt, mindenki megsimogathatta, és sosem került összetűzésbe más állatokkal sem. Ő tipikusan az a kutya volt, aki mellett bármikor lehetett cicákat tartani, mert eszébe sem jutott bántani őket.

3. Igazi családi kutya

Imádja a gyerekeket, legszívesebben folyton körülöttük lenne, és tényleg vigyáz is rájuk. Talán nem véletlen, hogy a Marley meg én című filmben is épp egy goldent választottak főszerepre!

4. Egyszerűen gyönyörűek

Amikor valaki fajtiszta állatot választ, majdnem mindig azért teszi, mert külsőre nagyon tetszik neki. A golden szerintem az egyik leggyönyörűbb kutya, nagyobbacska testével és hosszú szőrével, mindegy, hogy kölyökről vagy felnőttről beszélünk!

Forrás:
pexels.com

De persze tudom, hogy ez relatív, hiszen rengeteg csodálatos kutya létezik még a világon. És persze ez nem csak a fajtisztákra vonatkozik, hiszen egy keverék is lehet gyönyörű, okos, barátságos személyiséggel.

Nektek melyik a kedvencetek, és miért?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.