Egyéb kategória

Ha a nagymamáitok szelfiztek volna, így pózoltak volna a kamerának

A póznak igenis van ereje. Legalábbis ezt mondja egy harvardi professzor, aki végigvette, melyik évtizedben milyen beállásokban fotóztatták magukat leginkább a nők. Mindig más volt a menő, néha a görnyedt hát, máskor a mellkitolás. Vajon a nagymamáink hogyan álltak volna be egy fotó kedvéért?

vous - 2020.10.18.
Ha a nagymamáitok szelfiztek volna, így pózoltak volna a kamerának

Így pózoltunk volna az 1900-as évek elején

Akkoriban egy szép S alakú hullámot kellett képeznie a testnek, úgy festettek a nők, mint egy popsijukat kitoló galamb. Erre még rá is segítettek egyébként a ruhájuk alatti fenékpárnával, ami még gömbölyűbbé tette a hátsójukat.

Forrás:
vogue.com

A 1920-as években…

A flapper korszakban a nők vagy épp charlestonoztak, és tánc közben kapták le őket, vagy egy afféle „pihenős” pózban, ahogy legörnyedve leültek. Persze a lábuk akkor is tökéletesen illedelmesen állt.

Forrás:
vogue.com

Az 1930-as években…

Ez volt az az időszak, amikor a telt keblek és a formás fenék volt a szépségideál, és ennek hangsúlyozására a pózok is ezt próbálták kiemelni. Mint a finoman a popsira helyezett kezek, hátrahúzott vállak és előretolt áll.

Forrás:
vogue.com

Az 1950-es években…

Az úgynevezett „couture bend” az '50-es években jött divatba. Tudjátok, az a póz, amit a Diornál azóta is alkalmaznak. A csípő előretolva, has behúzva, vállak előrefordítva. Mintha behúztak volna egyet nektek. Viszont tényleg slankít.

Forrás:
vogue.com

Az 1960-as években…

A '60-as években a menő csajok annyira lazák voltak, hogy majdnem szétestek. Ezeket a rongybabapózokat imádták, mert úgy néztek ki, mintha nem is érdekelné őket az egész. Persze egy ilyen tökéletesen tökéletlen póz beállításához is hosszú percek kellettek.

Forrás:
vogue.com

Az 1980-as években…

A '80-as évek a hatalomról és az erős nőkről szólt, ami a pózokon is meglátszott. Mi ezt „büszke póznak” nevezzük, az volt a cél, minél magabiztosabbnak és erősebbnek tűnjenek a fotó alapján; a felemelt áll, kitolt felsőtest, sőt még a szuperhősféle kar a csípőn tartás is gyakori volt.

Forrás:
vogue.com

Az 1990-es években…

A '90-es években megtorpant a '80-as évek energikussága, és a félős, magába zárkózó testtartás volt a trendi. Összeesett vállak, maguk elé tartott karok jelezték a fotósnak: „én igazából nem is akarom, hogy fotózzanak”.

Forrás:
vogue.com

És most

Hát mostanában ti is tudjátok, milyen pózokban nyomulnak a csajok. A leggyakoribb a felülről fotózott, kamerába felnézős, néha szemlesütős póz, ami nagyon előnyös, és ezt mindenki tudja.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek