Egyéb kategória

Addig nem vagytok igazán felnőttek, amíg ezeket nem csináljátok

Régen csak viccből mondtuk, most már viszont teljesen komolyan: tényleg repül az idő. Egyik pillanatban még büszkén mutogatjuk a személyinket a 18. szülinapunk után, a következőben meg már azt hallgatjuk, hogy közelebb vagyunk a 30-hoz, mint a 20-hoz. De mikor is kezdünk igazán felnőni?

vous - 2017.04.03.
Addig nem vagytok igazán felnőttek, amíg ezeket nem csináljátok

Az Elite Daily listája szerint leginkább akkor, ha az alábbi dolgokat már elkezdtétek ti is csinálni. Lássuk csak, hányat pipálhattok ki!

1. Mérlegelitek, mire költsétek a pénzeteket

Mert már nem a szüleitektől kaptok zsebpénzt, amit kizárólag szórakozásra költötök. Most már saját magatok dolgoztok meg a pénzetekért, amit be kell osztani számlákra, kajára, albérletre, ruhára és a többire. Úgyhogy igyekeztek spórolni, és kétszer is meggondoljátok, megéri-e egy vagyont elkölteni egy-egy bulira.

2. Készen álltok egy háziállatra

Amikor gyerekként kaptatok egy cicát vagy kutyát, nyilvánvaló volt, hogy az oltásokat és az etetést a szüleitek intézték, nektek pedig nagyjából a játék része maradt. Na, ez felnőttként már nem így van! Amikor tudjátok, hogy mennyi felelősséggel jár egy kutya, és mégis készen álltok az állandó sétáltatásra és állatorvosra, az már a felnőttkor egyik jele.

emma-stone-easy-a

6 mondat, amit mindenki megkap, ha 25+ évesen még a szüleivel lakik

Ahogy betöltöttem a 24-et többször a fejemhez vágták már, hogy miért nem költözöm el otthonról. Nos, ennek nagyon egyszerű és érthető oka(i) van(nak), mindjárt ki is fejtem. Ez az alapkérdés pedig vonz magával még néhány számomra szintén érthetetlen kérdést és elgondolást. Megpróbálom őket megválaszolni, ám előtte hadd idézzek egy klasszikust: „Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?”

A cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

3. Lesz megtakarításotok

Ez az egyik legfontosabb jele annak, hogy felnőttek lettetek. Mert amikor már eljuttok oda, hogy megtakarításotok van, amihez TÉNYLEG nem nyúltok hozzá, azt jelenti, hogy már a jövőtökre is gondoltok. Sőt, igyekeztek is megérteni, hogyan működnek a világban a pénzzel kapcsolatos folyamatok.

4. Fontos lesz az egészséges étkezés

Régen simán belefért, hogy napokig pizzán és hamburgeren éljetek, és valljuk be, ennek szinte nyoma sem volt rajtatok. De ahogy az lenni szokott, minél több idő telik el, annál inkább meglátszik, ha nem figyeltek az egészséges étkezésre. Épp ezért valamikor a húszas éveitekben hirtelen nagyobb hangsúlyt kap ez és a mozgás is az életetekben.

5. Kitűztök egy célt, és meg is valósítjátok

Vagy legalábbis tényleg megpróbáljátok. Mert azzal nincs baj, ha végül mégsem sikerül, hiszen nem minden álmunk válik valóra. Ugyanakkor az már valóban felnőttes gondolkodásra utal, ha a tervek nemcsak az elképzelés szintjén rekednek meg, hanem képesek vagytok tenni is értük.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek