Egyéb kategória

A legjobb barátotok a BKV-n, ráadásul öltöztet és szórakoztat is: fülhallgatókörkép a fillérestől egészen a kétmilliósig

A fej- és fülhallgatókra ma már szinte divatkiegészítőként tekintünk, ezzel a divatházak és fast fashion üzletek is tisztában vannak, ennek köszönhetően pedig egyre több színes, dizájnos, csillogó „fülest” dobnak piacra. Manapság nálunk is egyre nagyobb ezekre a kereslet, miközben van olyan divatház, amely már 2015-ben megalkotta méregdrága, csilli-villi ketyeréit – sőt, már 2012-ben voltak kollaborációk techcuccokat gyártó és kristályokkal foglalkozó cégek között.

vous - 2017.03.28.
A legjobb barátotok a BKV-n, ráadásul öltöztet és szórakoztat is: fülhallgatókörkép a fillérestől egészen a kétmilliósig

Az öltözködésünkben legalább akkora szerepük van a techcuccainknak – telefon, okosóra, fejhallgatók stb. –, mint mondjuk egy táskának, övnek vagy bármilyen ékszernek. Korábban írtam nektek arról, hogy nem elég az, ha a zenelejátszóink dizájnosak, törekednünk kell rá, hogy ezek lehetőség szerint minél inkább kíméljék is a fülünket. Szerencsére ma már a divatos daraboknál is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre, funkcióra, praktikumra.

Persze a minőségnek ára van, de valamit valamiért!

Zenelejátszó-kisokos: annál, hogy mit hallgattok, sokkal fontosabb, hogy min hallgatjátok Mojzes Nóra

Zenelejátszó-kisokos: annál, hogy mit hallgattok, sokkal fontosabb, hogy min hallgatjátok

Walkman, discman, MP3 – három olyan lejátszó, aminek a csillaga már – állítólag – jó ideje leáldozott. Helyette jött a telefonunk, amit séta vagy futás közben, a tömegközlekedési eszközökön, sőt néha még otthon, takarítás közben is hallgatunk. Pedig van élet a telefonon túl!

Én szívem szerint azért még mindig inkább a fejhallgatókat ajánlanám a fülhallgatók helyett, hiszen utóbbiak sokkal károsabbak a hallásunkra, ezért jóval rövidebb ideig érdemes egy huzamban hallgatni őket. De ha ti mégis ezeket preferáljátok, ám legyen, mindenesetre ügyeljetek, hogy legalább ne túl hangosan hallgassátok őket. Ezzel nemcsak a fületeket óvjátok, de elkerülhetitek azt is, hogy csúnyán nézzenek, ne adj isten elküldjenek melegebb éghajlatra titeket a tömegközlekedési eszközökön.

Míg a fejhallgatót – biztonságosan – akár egy órán át hallgathatjátok, addig a fülhallgatót maximum 15 percig szabadna. Ez az időtáv talán nem is annyira meglepő, hiszen a fülhallgató jóval közelebb van a dobhártyátokhoz, mint a fejhallgató – így jóval károsabb is.

Nem tudom, a Dolce & Gabbana divatház mennyire járt élen, amikor 2015-ben piacra dobta álomszép kövekkel és szőrmével felturbózott darabjait, mindenesetre mi a mai napig csak ámulunk és bámulunk ezeken a mesés kiegészítőkön.

Ahogy az előbb említettem, ezeknek a kütyüknek bizony ára van, pláne ha egy D&G-darabról beszélünk. A fejhallgatók darabjáért ugyanis közel kétmilliót is elkér a tervezőpáros, aki ezzel a kollekciójával teljesen újraértelmezte a hétköznapi füleseket.

Forrás:
wearefrends.com

Habár egytől egyig álomszépek a gyöngyökkel, kristályokkal, aranyrátétekkel kirakott darabjaik, és naphosszat tudna gyönyörködni benne az ember lánya, azért valljuk be, nem a négyes-hatosra valók, így nekünk, földi halandóknak maradnak az olcsóbb verziók. De ne búsuljatok, ezek közül is megtalálhatjátok a tökéletes darabot. Széles a kínálat, nemcsak az elektronikai üzletekben, hanem már a H&M-ben, Claire's-ben, Sinsays-ben is válogathattok belőlük. Sőt, ha egy szép kristályos darabra áhítoztok, nemcsak csini, de minőségi fülest is kaphattok – a Philips és a Swarovski, vagy a Beats és a Swarovski csemetéit –, amihez akár már 12 000 forintért hozzájuthattok az e-Bayen.

Imádni fogjátok: szupertrendi hajat csinál a fejhallgató Turánszki Emőke

Imádni fogjátok: szupertrendi hajat csinál a fejhallgató

„Ha fejhallgatós lányok vagytok, tuti, hogy bosszankodtatok már azon, hogy a fejhallgató tönkretette a sérótokat. Mert ha épp frissen mosott, kiengedett hajra teszitek rá, semmi para, azonban, ha gondosan „összeeszkábált” hajra akarjátok rátenni, hát… ne akarjátok rátenni. De mától minden megváltozik.”

Emcsi cikkét itt elolvashatjátok!

Lássuk, miből válogathattok!

1. Claire's 2. 3. Beats 4. LG 5. Philips & Swarovski 6.  7. Sinsay 8. Pioneer 9. Pioneer 10. H&M

1. Claire's 2. Swarovski 3. Beats 4. LG 5. Philips & Swarovski 6. Best byte 7. Sinsay 8. Best byte 9. Best byte 10. H&M
Forrás:
 Vous
Ajánlott cikkek