Egyéb kategória

Egy trükk, amivel könnyedén megtisztíthatjátok a fülhallgatótokat

A nagy, kerek fejpántos fülhallgatók ugyan újra hódítanak az egészségünk szerencséjére, de többségben még mindig a fülbe helyezhető típust választjuk a praktikussága miatt. De mi is a legnagyobb hátránya? Hát a könnyen koszolódó felülete.
vous - 2016.03.19.
Egy trükk, amivel könnyedén megtisztíthatjátok a fülhallgatótokat

Imádjuk a kis helyet foglaló, könnyedén összetekerhető és használható fülhallgatókat, elvégre annyira picik és annyira könnyedén kizárhatjuk használatukkal a bennünket körülvevő zajokat, hogy el sem hisszük. Ez tök jó mindaddig, míg az egyik felét (vagy rosszabb esetben mindkettőt) kölcsön nem kérik tőlünk. Ekkor jön a kínos törölgetés és kaparászás, azaz a harc a fülzsír ellen.

Komoly fejtörést okoz a tisztítása, elvégre víz nem érheti, a zsebkendővel tisztítás pedig kevésbé hatásos – idáig! Ugyanis jöjjön egy körülbelül kétperces, tökéletes tisztítási tipp, amivel többé nem kell aggódnunk a sárga ragacsmaradványoktól.

Forrás:
pixabay.com

Amire szükségünk van:

  • tiszta fogkefe
  • tisztításhoz használt gyógyszertári alkohol

Hogyan?

Először száraz fejjel kezdjük finoman dörzsölni a hálós részét a fülhallgatónknak, majd finoman mártsuk bele az alkoholba, kicsit letörölgetve azt, hogy ne kerüljön sok a fülhallgatónk rendszerébe.

Fontos! Figyeljünk arra, hogy a fülhallgató fejjel lefelé legyen a tisztítás során, hogy az onnan kihulló kosz kifelé essen, illetve a tisztító folyadék ne befelé folyjon.

Miért ez a legjobb módja a tisztításnak?

Azért, mert a fogkefe sörtéi elég vékonyak és rugalmasak ahhoz, hogy minden apró helyre beférkőzzenek, az alkohol pedig segít sterilizálni és eltávolítani minden szennyeződést. Ráadásul nagyon könnyedén párolog.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.