Egyéb kategória

Eredeti vs. remake film: szavazzátok meg, szerintetek melyik a jobb!

Általában megoszlik a vélemény arról, hogy egy film eredeti vagy remake változata sikerült-e jobban. Én úgy vettem észre, többnyire az embereknek az tetszik, amit először láttak, de azért el kell ismerni, hogy olykor a felújított verzió lekörözi a régebbit. Szavazzuk meg együtt, hogy az alábbi filmek közül melyik a jobb!

vous - 2017.03.28.
Eredeti vs. remake film: szavazzátok meg, szerintetek melyik a jobb!

Mivel kismillió horrorfilmet láttam már, így ha valaki szóba hozza a remake-ket, rögtön ezek jutnak eszembe. Ahogy fejlődik a technológia, úgy a készítők előveszik a régi klasszikusokat, hogy felturbózzák őket, ijesztőbbek legyenek, miközben a sztori ugyanaz marad általában. A vígjátékoknál és romantikus filmeknél is hasonló a helyzet, bár az már más kérdés, hogy bizonyos történeteket tényleg jó ötlet-e ismét elővenni. Mindenesetre most összegyűjtöttem párat, hogy eldöntsük: remake vagy eredeti?

1. A szépség és a szörnyeteg

Forrás:
A szépség és a szörnyeteg

Az eredeti verzió 1991-ben készült el, és nem is élő szereplők játszották el a történetet, mégis imádtuk. Aztán megjelent az Emma Watson-féle verzió a mozikban, úgyhogy aki látta, ne habozzon választani.

Objektum doboz

2. Carrie

Forrás:
Carrie

Nem tudom, olvastátok-e a Stephen King-könyvet, de ha még nem, érdemes! A sztori nagyon felkapott lett, az 1976-os verzió után pedig nemrég elkészült az újabb is. A döntés a tiétek!

Objektum doboz

3. Gambit

Forrás:
Gambit

Nem összekeverendő a Marvel képregény Gambitjével! A magyarul Dől a moné című film először 1966-ban készült el, ezt pedig 2012-ben újra elkészítették, többek között olyan híres színészekkel, mint Colin Firth, Alan Rickman és Cameron Diaz.

Objektum doboz

4. A kör

Forrás:
A kör

Az eredeti verzió még Japánban készült, és annyira tetszett az amerikaiaknak, hogy rögtön csináltak is belőle egy saját remake-et – utóbbi lett a híresebb egyébként.

Objektum doboz

5. A dzsungel könyve

Forrás:
A dzsungel könyve

Disney-t szeretik gyakran elővenni a filmesek; nemrég például A dzsungel könyve élő szereplős változata került be a mozikba, ami a '67-es verziót mutatta meg modernebb köntösben.

Objektum doboz

A remake filmek listája pedig hamarosan bővülni fog, sőt, talán csak most lesz sok ilyen igazán. Az új Dr. Dolittle, a Dirty Dancing vagy a Mary Poppins – a régi ötletek új köntösben, és már csak az a kérdés, sikerül-e lekörözni az elődöket.

Ajánlott cikkek