Egyéb kategória

3 + 1 ok, amiért áldás introvertáltnak lenni

Egy introvertált embernek ugyanúgy megvannak a jó oldalai, mint az extrovertáltaknak. Miközben menekülnek az idegenek elől és kerülik a nyilvános, puccos eseményeket, számos pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek.

vous - 2017.03.16.
3 + 1 ok, amiért áldás introvertáltnak lenni

Vannak, akik úgy gondolják, aki introvertált, az magába fordul, félénk, menekül a beszélgetések elől, és ki sem mozdul a négy fal közül. Bár ezek a dolgok mind igazak lehetnek az ilyen típusú személyiségekre, az éremnek most is, mint mindig, két oldala van. 

Forrás:
Pexels
  1. Az introvertáltak kisebb eséllyel mennek bele olyan szituációkba, melyek kockázatos viselkedést igényelnek. Ennek például olyan előnyei lehetnek, mint az, hogy ők ritkán okoznak közúti balesetet önhibából, mert sokkal óvatosabbak.
     
  2. Kerülik a túl izgalmas szituációkat, egyáltalán nem hedonisták, nem szeretnek kimaradni a munkahelyükről, nehogy emiatt kellemetlen szituációba kerüljenek. Pont ezért egy buliban sem isszák le magukat a sárga földig, és időben hazatérnek, hogy másnap rendesen tudjanak kelni.
     
  3. Sok időt fordítanak magukra, szeretik az egyedüllétet, ilyenkor pedig ott áll a lehetőség előttük, hogy fejlesszék magukat valamiben, legyen az valamilyen kreatív technika vagy idegen nyelv.
     
  4. Sokkal kitartóbbak extrovertált társaiknál, így például tanulásban, vagy olyan feladatokban, melyek kitartást és erőfeszítést igényelnek, az introvertáltak jobban jeleskednek.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.