Egyéb kategória

5 szuper ingyenes program március 15-én

Ha még nincs tervetek a nemzeti ünnepre, és az otthoni pihenés helyett inkább elindulnátok valamerre, íme néhány ötlet, amiből válogathattok.

vous - 2017.03.14.
5 szuper ingyenes program március 15-én

Ha minket kérdeztek, mi szeretjük aktívan tölteni a március 15-ét, olyan, mintha pont ezen a napon ébrednénk fel a téli álmunkból és vágyunk a szabadba. Vagy éppen be egy múzeumba. Összeszedtük a kedvenc budapesti és vidéki programjainkat, amiben van egy kis kultúra, egy kis családozás és egy kis izgalom is.

Csajos program a barátnőkkel

Éljétek át a színésznők forradalmát a Várkert Bazárban

Helyszín: Várkert Bazár

Időpont: 10:00–18:00

A Várkert Bazárban korabeli hangulat, filmvetítések, Takács Zsuzsanna és a By me – Hrivnák Tünde divatbemutatója várja az érdeklődőket.

Ezután hat izgalmas nő (Berg Judit, Farkas Adrienne, Karafiáth Orsolya, Kormos Anett, Szabó Borbála és Ugron Zsolna) tolmácsolásában megtudhatjuk, mit csinált hat jeles nő 1848-ban ugyanezen a napon, és hogyan lettek ők a forradalom fontos alakjai.

Forrás:
pixabay.com

Családdal

Fesztiválozzatok a Balatonon

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Galéria, Hajókikötő, Tagore sétány

Időpont: 10:00–20:00

A Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál első napja március 15-e. Tökéletes családi napot tarthattok itt gyerekekkel és nagyszülőkkel is, minden korosztály megtalálja a szórakozását. Lesz térzene, ünnepélyes partraszállás, mesejátékok, néptáncelőadás, az este megkoronázása pedig a várost átszelő fáklyás felvonulás. Szerintünk nagyon hangulatos lesz.

Forrás:
wikipedia.hu

Pasival

Tudjatok meg többet Petőfiről

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

Időpont: 10:00–18:00

Ez a program tuti a pasitokat is érdekelni fogja: a PIM-ben most bárki kipróbálhatja Landerer és Heckenast nyomdagépét, amelyen a forradalom 12 pontját nyomtathatták. Emellett újabb érdekességeket tudhattok meg Petőfiről, a tudásotokat aztán egy kvízen is tesztelhetitek. Emellett számtalan tárlatvezetésen is részt vehettek, majd Fenyő Iván és Balázs Zoltán tolmácsolásában Petőfi és Arany egymásnak címzett leveleit is meghallgathatjátok.

Objektum doboz

Társasággal

Legyetek huszárok!

Helyszín: Szentendrei Skanzen

Időpont: 10:00–16:00

Részt vehettek huszártáborban, kézműveskedhettek, aztán meg is mérethetitek magatokat a huszárpróbán. Bemutathatjátok vívótudásotokat, lovagolhattok és a honismereteteket is megcsillogtathatjátok. Szerintünk poén lehet egy nagyobb társasággal ellátogatni ide: a pasik drukkolhatnak a csajoknak, amíg azok épp vívnak, a csajok meg végignézhetik, amíg a férfiak keszkenőt készítenek nekik. Vagy fordítva, ahogy tetszik.

Forrás:
Facebook/Skanzen

Egyedül

Menjetek múzeumba

Az egyik kedvenc dolgunk a március 15-ében az, hogy ilyenkor a legtöbb múzeum ingyenesen várja a látogatókat. Nemcsak a legnagyobb budapesti múzeumok, de számtalan vidéki hely is nyitva áll előttetek, csak néhány ezek közül:

 • Magyar Természettudományi Múzeum
 • Néprajzi Múzeum
 • Aquincumi Múzeum
 • Terror Háza
 • Szépművészeti Múzeum
 • Szentendrei Skanzen
 • Tűzoltó Múzeum
 • Savaria Múzeum (Szombathely)
 • Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
 • Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
 • Kohászati Múzeum (Miskolc)

A Vous-lányok tippje: Aquincumi Múzeum – Titkos utakon kiállítás

A kiállítás a római kori mágia különleges, tiltott területét, a rontó varázslatokat mutatja be, valamint azokat a védőeszközöket és mágikus amuletteket, amelyekkel az ártó erőket akarták távol tartani maguktól az emberek. Nagyon izgalmasan hangzik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.